Közélet

Jogerősen tíz évre ítélték a barátját meggyilkoló tompai férfit

Jogerősen tíz évre ítélték a barátját meggyilkoló tompai férfit

2017. január 5., csütörtök
Jogerősen tíz évre ítélték a barátját meggyilkoló tompai férfit

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a tompai férfit, aki egy kalapáccsal meggyilkolta nála csaknem harminc évvel fiatalabb barátját.

A táblabíróság emberölés bűntettében és súlyos testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 57 esztendős vádlottat. A nős vádlott a 2000-es évek elején épített egy tanyát Tompán, ideje nagy részét ott töltötte. A vádlott homoszexuális fiatal férfiak társaságát kereste, többükkel is volt kapcsolata. 2009-ben ismerkedett meg az akkor 17 esztendős későbbi sértettel, akivel szoros baráti, majd szexuális viszonya alakult ki. A sértett azonban csak akkor ment bele szexuális együttlétekbe a vádlottal, ha ittas volt. A vádlott ezért többször is kocsmába vitte a fiatal férfit. A vádlott folyamatos féltékenysége és anyagi jellegű konfliktusok miatt gyakori volt a vita és veszekedés köztük. 2011. szeptember 12-én is összeszólalkoztak, majd a vádlott azt kérte barátjától, hogy nézzen be a kocsija alá, majd hátulról egy vascsővel háromszor fejbe vágta. A másnap szédülésre és fejfájásra panaszkodó férfit a kiskunhalasi kórházban látták el, könnyebb sérüléseket szenvedett. 2013. március 4-én a sértett napközben a tanyán italozott, majd délután a vádlott szexuális kapcsolatot létesített a fiatal férfival. Amikor később a sértett el akart menni egy barátjához, összevesztek. A vita hevében a vádlott felkapott egy kalapácsot, és azzal többször fejbe vágta a sértettet. Miután az áldozat földre került, a vádlott még egyszer lesújtott rá. A vádlott látta, hogy a sértett fejéből vér folyik és nem mozdul, ezért a testét egy a tanya mögötti gödörhöz húzta, majd hamuval és háztartási hulladékkal fedte be. A férfi eltüntette a vérnyomokat, és az áldozat kerékpárját is elrejtette. A sértettet eltűntként keresték, nagy erőkkel egy a tanyához közeli erdőt is átkutattak, majd a közigazgatási eljárást július 1-jén lezárták. A vizsgálat augusztus 22-én indult újra, ekkor vizsgálták át a tanyát és találták meg a holttestet. A szakértői vélemény szerint az áldozat már az elföldelés előtt életét vesztette. A táblabíróság döntésével - enyhítő körülményekre tekintettel - mérsékelte a vádlottra első fokon kiszabott tizennégy éves büntetést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.