Közélet

Theresa May: "nagyon jó kereskedelmi megállapodásra számítok az EU-val"

Theresa May: "nagyon jó kereskedelmi megállapodásra számítok az EU-val"

2017. január 22., vasárnap
Theresa May: "nagyon jó kereskedelmi megállapodásra számítok az EU-val"

Theresa May brit miniszterelnök vasárnap kijelentette, hogy "nagyon jó" kereskedelmi megállapodásra számít az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése után.

A kormányfő a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában közölte azt is, hogy ha bármit elfogadhatatlannak talál Donald Trump megnyilvánulásaiban, azt "félelem nélkül" meg fogja mondani az amerikai elnöknek, akivel a jövő hét végén Washingtonban találkozik. Az EU-val folytatandó kilépési tárgyalásokról szólva

Theresa May

azt mondta: mindenképpen arra számít, hogy London nagyon jó kereskedelmi egyezségre jut majd az unióval, mindenekelőtt azért, mert ez lenne a jó megoldás az Európai Unió számára is. Hozzátette: olyan megállapodásra törekszik, amely a lehetséges legnagyobb mértékű hozzáférést biztosítja a brit áru- és szolgáltatásexportőr cégeknek az unió egységes belső piacához, és lehetővé teszi azt is, hogy a brit vállalatok közvetlenül tevékenykedhessenek ezen a piacon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.