Közélet

Szijjártó: Putyin látogatásán nagy hangsúlyt kap az energetika

Szijjártó: Putyin látogatásán nagy hangsúlyt kap az energetika

2017. január 25., szerda
Szijjártó: Putyin látogatásán nagy hangsúlyt kap az energetika
Szijjártó Péter

Nagy hangsúlyt kapnak majd az energetikai kérdések Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti budapesti látogatásán - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Szijjártó Péter

azt mondta, hogy a találkozón nagy hangsúlyt kapnak majd az energetikai kérdések: tárgyalnak a 2021 utáni időszakra vonatkozó gázvásárlásról és a paksi beruházás érdemi szakaszáról is, mivel utóbbi megkezdéséhez már csak egy európai uniós eljárást kell lezárni. Szó esik majd magyar vállalatok tervezett oroszországi - élelmiszeripari, technológiai, mezőgazdasági - beruházásairól, űripari, gépipari megállapodásokról, valamint kulturális együttműködésekről is - közölte. Az unió Oroszországgal szembeni gazdasági szankcióival kapcsolatban a miniszter hangsúlyozta: a magyar emberek érdeke az, hogy normalizálódjon Magyarország és Oroszország, valamint Oroszország és Európa kapcsolata, mert az oroszországi export visszaesésébe magyar vállalatok mennek tönkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.