Közélet

Szegeden megkezdődött a jégtörés

Szegeden megkezdődött a jégtörés

2017. január 4., szerda
Szegeden megkezdődött a jégtörés
jeg_fagy_fagyott_tel

Elrendelte a jégtörés megindítását az Országos Műszaki Irányító Törzs vezetője, az első jégtörő hajó a szegedi medencés kikötő bejáratánál dolgozik - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a jégtörés elrendelését a következő napokban várható jelentős lehűlés indokolja. A jégtörést egyelőre azokon a helyeken rendelte el a törzs vezetője, ahol a vízi létesítmények védelméért szükséges a jég terelése, a vízi közlekedés fenntartása. A jég törése vagy terelése ott is indokolt, ahol a jég zajlik hogy ne alakulhassanak ki jégtorlaszok - olvasható a tájékoztatásban. Az első jégtörő hajó a szegedi medencés kikötő bejáratánál dolgozik. A Dunán még nem alakult ki olyan helyzet, amely jégtörést igényel. Az országban a káros jégjelenségek megelőzéséért a Dunán és a Tiszán azonnal bevethető 18 jégtörő hajó, további 2 jégterelő hajó pedig trailerrel tetszés szerinti helyre szállítható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.