Bulvár

Sok munkát és rengeteg örömöt is adott 2016 a vásárhelyi állatvédőknek

Sok munkát és rengeteg örömöt is adott 2016 a vásárhelyi állatvédőknek

2017. január 2., hétfő
Sok munkát és rengeteg örömöt is adott 2016 a vásárhelyi állatvédőknek

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Több száz kutyán és macskán segített a szervezet, de természetesen saját programokat is szerveztek, valamint részt vettek a jelentősebb városi rendezvényeken is.

Rengeteg munkát adott 2016 a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének.

Balogh Ernő

, a szervezet elnöke elmondta, közvetett, vagy közvetlen módon több száz kóborló vagy bajba jutott kutyán és macskán segítettek. Szinte kivétel nélkül sikerült az állatoknak gazdát találni, és a legnagyobb öröm, hogy még az esélytelennek titulált védencek is új otthonra leltek karácsony előtt, így ők már boldogan ünnepelhettek. Az elnök emlékeztetett Pajtásra, az amputált lábú kutyusra, vagy Sovikára, a cicára, aki majdnem megfagyott a 47-es főút mellett. Csakúgy, mint korábban, 2016-ban is folytatódott az együttműködés a hódmezővásárhelyi és a környékbeli települések önkormányzataival – tette hozzá Balogh Ernő, aki külön megköszönte a jegyzők munkáját. A közreműködésükkel több, rossz körülmények között tartott állat sorsa fordulhatott jobbra. Emellett az egyesület továbbra is szoros kapcsolatot ápol Szegeddel, a többi között a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületével, amellyel több közös rendezvényt is tartottak. A szervezet vezetője kitért arra is, hogy nagyon sok szociális jellegű programot 2016-ban is sikerült folytatni, így például az Összefogás 2016 – Nehéz helyzetben az állatokért projektet is. Ez a helyi Családsegítő Szolgálattal közösen jött létre, és lényege, hogy nehéz helyzetben lévő állattartó családokat segítnek és támogatnak. 2017-ről szólva Balogh Ernő kifejtette, sokkal nagyobb hangsúlyt kap majd az oktatás, a partneri kapcsolatok ápolása és bővítése, valamint 2016-hoz hasonlóan több preventív rendezvényt is tartanak majd Hódmezővásárhelyen. Az egyesület tovább dolgozik az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ kialakításán, amelyhez még 150 ezer forint hiányzik. Az elnök reméli, hogy az állatbarátok segítségével sikerül majd a telket teljes egészében megvásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.