Kultúra

Papírállatok és könyvszobrok költöznek az Algyői Könyvtárba

Papírállatok és könyvszobrok költöznek az Algyői Könyvtárba

2017. január 25., szerda
Papírállatok és könyvszobrok költöznek az Algyői Könyvtárba
farkas_ildiko_papirmuvesz

Hétköznapi szenvedélyből lett a papír művésze Farkas Ildikó, aki január 27-én az Algyői Könyvtárban kiállításra is bocsátja szívének legkedvesebb alkotásait.

Különleges hobbit választott

Farkas Ildikó

, aki - nem túlzás azt állítani -, mára a Dél-Alföld legismertebb papírművészévé vált kedves virágos és állatos alkotásaival. Még az 1990-es évek közepén kezdett el papírvirágokat, elsősorban rózsacsokrokat készíteni, akkor még inkább csak saját szórakoztatására. Végül fia,

Gergő

inspirálta arra, hogy teret engedjen kézügyességének, így a közös időtöltés reményében megvették elő origami könyvüket. Farkas Ildikó a hajtogatásban idővel nemcsak szabadidős foglalkozást, hanem művészetet látott; virágai olyan jól sikerültek, hogy egy alkalommal felkérték esküvői díszek elkészítésére is. "Csodás papírból papírcsodák" - ez lett Farkas Ildikó szlogenje, mellyel találkozva az érdeklődők azonnal tudják, egyedi és különleges alkotások tanúi lehetnek. "Huszonöt munkámat viszem a kiállításra, lesz közöttük origami készítéssel készült hattyú, bagoly, flamingó, valamint gyöngyfűzéssel készült gyöngyfa, illetve könyvszobrok is. A könyvszobrászat tulajdonképpen azt jelenti, hogy egy könyv lapjait behajtva valamilyen állatot, esetleg portrét formázunk. Eddig csináltam már delfint, angyalkát és lovakat is, a legfrissebb munkáim ebből pedig a lapok darabolásával készült Elvis Presli- és Michael Jackson-portrék" - mondta portálunknak a papírművész. Farkas Ildikó kézműves remekeinek kiállítását január 27-én, 17 órakor nyitják meg az Algyői Könyvtárban, a különleges tárlat egészen február 3-áig ingyenesen megtekinthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.