Közélet

Öt év börtön az élettársát összeverő jászkiséri férfinek

Öt év börtön az élettársát összeverő jászkiséri férfinek

2017. január 17., kedd
Öt év börtön az élettársát összeverő jászkiséri férfinek

Jogerősen öt év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a jászkiséri férfit, aki élettársát úgy összeverte, hogy az asszonynak életveszélyes sérüléseket okozott. A jogerős ítélet megegyezik az I. fokon kiszabott büntetéssel.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az ítélőtábla – tekintettel az ügy összes körülményére, a sértett megbocsátásra, a vádlott társadalomra veszélyességre - úgy ítélte meg, hogy az 5 év börtön szükséges, egyben elégséges a büntetési célok megvalósulásához. A korábban már többször büntetett

D. B.

vádlott 2012 októbere óta él élettársi kapcsolatban a sértettel a vádlott családjának jászkiséri házában. Kettőjük kapcsolatát kölcsönös féltékenység jellemezte, emellett anyagi okok miatt is gyakran veszekedtek, néha össze is verekedtek. 2015. április 4-én délután és az esti órákban a sértett a vádlott nélkül a barátainál házibulizott, ahonnan 5-én hajnalban tért haza. A férfi ekkor veszekedni kezdett vele, mert úgy vélte, hogy az asszony azon az éjszakán megcsalta. A veszekedés során a férfi az asszonyt összeverte, a tarkójától a bokájáig legalább 15-20 ütést mért rá. Április 5-én délután a sértett erős fájdalmakat érzett, ezért átment a szomszédokhoz, akik értesítették a rendőrséget. A sértett a bántalmazás következtében csonttöréssel járó, 3-4 hét alatt gyógyuló, közvetett életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett, amit az orvosi beavatkozás hárított el. 2016. május 12-én életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat a Szolnoki Törvényszék, és ezért 5 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője pedig enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.