Közélet

Olaszországból származó füstölt lazacot vontak ki a forgalomból

Olaszországból származó füstölt lazacot vontak ki a forgalomból

2017. január 13., péntek
Olaszországból származó füstölt lazacot vontak ki a forgalomból

Olaszországból származó füstölt lazacot vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte a Nébih pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a termék mikrobiális szennyezettsége - magas Listeria monocytogenes tartalma - súlyos élelmiszerbiztonsági veszélyt jelent. Ezért az érintett tételt a Nébih azonnali hatállyal kivonta a forgalomból. A hatóság megkezdte továbbá az olasz előállítótól származó hasonló termékek mintavételét és vizsgálatát, amelyeket - elővigyázatosságból - a vizsgálatok lezárásáig szintén kivont a forgalomból. A hivatal kéri, hogy aki vásárolt a 2385 tételszámú, ÍLAURI márkájú, Olaszországból származó termékből, amelynek fogyaszthatósági ideje 17/01/17, ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére. A Nébih a külföldi érintettség miatt az esetről - a RASFF gyorsriasztási rendszeren keresztül - értesíti az unió tagállamait is. Az esetről és a liszteriózis betegséggel kapcsolatos tudnivalókról bővebb információk találhatók a Nébih honlapján - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.