Közélet

Novák Katalin: a kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat

Novák Katalin: a kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat

2017. január 18., szerda
Novák Katalin: a kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket kezdő fiatalokat
parkapcsolat_hazassag_szerelem

A kormány anyagilag is segíteni akarja a közös életüket megkezdő fiatalokat, ezért a fiatal házasokat két évig igénybe vehető adókedvezménnyel támogatja, amely összesen 120 ezer forint megtakarítást jelent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Novák Katalin

az V. kerületi anyakönyvi hivatal házasságkötő-termében tartott eseményen kiemelte: az adókedvezmény mellett a kormány az otthonteremtési támogatással is segíti a fiatalokat. Kifejtette: a fiatal házasok adókedvezményét érintő fontos változás, hogy a kedvezmény két évig vehető igénybe, függetlenül attól, hogy mikor fogan meg az első gyermek. Ha pedig gyermeket vállalnak, a fogantatás utáni 91. naptól igénybe vehető az első gyermek után járó családi adókedvezmény, így a két lehetőséggel együtt összesen 15 ezer forint megtakarítás érhető el havonta - magyarázta. Az államtitkár elmondta: eddig összesen 23 ezer házaspár élt az adókedvezmény lehetőségével, és ez a szám folyamatosan emelkedik. A cél a fiatalok figyelmének felhívása a lehetőségre, hogy mindenki, akinek jár, érvényesíteni tudja a kedvezményt - közölte. Novák Katalin kitért rá: az adókedvezményt a kétéves időtartamra visszamenőleges hatállyal vezették be, vagyis azok vehetik igénybe, akik 2014. december 31. után kötötték első házasságukat. Arra is kitért, hogy nem kell mindkét munkáltatónak igazolnia, hogy a házaspár melyik tagja veszi igénybe az adókedvezményt, elég ha az egyik fél munkáltatója igazolja. Magyarország erősödik, és a kormány azt szeretné, ha ezt a fiatal házasok is éreznék - jelentette ki az államtitkár. Mint mondta, úgy tűnik, Magyarországon ismét egyre népszerűbb a házasságkötés, 16 éve nem volt olyan magas a házasságkötések száma, mint most, és remélhetőleg ez azt jelenti, hogy a fiatalok bíznak a jövőjükben, mernek közös jövőt tervezni maguknak, a kormányzat pedig ehhez igyekszik a lehető legtöbb támogatást megadni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.