Bulvár

Németországban illegálisan vásárolt fegyvereket foglaltak le, lehet, hogy magyar online áruházból származnak

Németországban illegálisan vásárolt fegyvereket foglaltak le, lehet, hogy magyar online áruházból származnak

2017. január 25., szerda
Németországban illegálisan vásárolt fegyvereket foglaltak le, lehet, hogy magyar online áruházból származnak

Németországban lefoglaltak 42 illegálisan vásárolt lőfegyvert, és az üggyel kapcsolatban eljárást indítottak 29 ember ellen - jelentették be szerdán Frankfurtban. Sajtóértesülések szerint a fegyverek egy Magyarországon üzemeltetett online áruházból származnak.

A frankfurti vámnyomozó hivatal szóvivője német hírportálok beszámolói szerint elmondta, hogy a 42 fegyver közül 10 éles lőfegyver, a többi pedig gumilövedék kilövésére alkalmas riasztófegyver. Mindkét típus csak engedéllyel tartható Németországban. Az eljárás alá vont emberek között vannak, akiket a szélsőjobboldali szubkultúrához, illetve a Reichsbürger (birodalmi polgárok) nevű revizionista mozgalomhoz lehet sorolni - tette hozzá a szóvivő. A 25 és 72 év közötti embereket a fegyvertartásról szóló jogszabályok megsértésével gyanúsítják, pénzbüntetést vagy akár öt évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphatnak. Az ügyben kedden házkutatást tartottak országszerte 33 helyszínen, a fegyverek mellett lefoglaltak lőszert, számítógépeket és adathordozókat. A hatóságok szerint a gyanúsítottak egy külföldön üzemeltetett online áruházban vásárolták a fegyvereket. Több német lap úgy tudja, hogy egy Magyarországon üzemeltetett áruházról van szó, amely egy, a hatóságok előtt ismert német szélsőjobboldali férfihoz köthető, és a "migránsriasztó" (Migrantenschreck) néven működik. A Berliner Zeitung című lap beszámolója szerint az egyik fegyvert azzal a szöveggel reklámozták, hogy a "60 Joule torkolati energia mindegyik menedékkövetelőt leteríti". A Die Zeit című hetilap hírportáljának - Zeit Online - beszámolója szerint a 2016 eleje óta működő online áruháztól legkevesebb 198 német rendelt egy vagy több fegyvert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.