Egyetem

Megnyílik az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás Budapesten

Megnyílik az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás Budapesten

2017. január 19., csütörtök
Megnyílik az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás Budapesten

Ma nyílik meg az Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítás Budapesten, a szombatig tartó rendezvényen csaknem kétszáz kiállító várja a látogatókat a Hungexpón.

A háromnapos szakkiállítás célja, hogy a pályaválasztók minél jobban megismerjék a felsőoktatásban és továbbképzésben rejlő lehetőségeket: az intézményeket, az ösztöndíjakat, az egyes szakmákat, duális képzéseket, nyelviskolákat, valamint a hallgatói életet. Az idén tizennyolc országból mintegy kétszáz kiállító vesz részt az eseményen, amelyen hazai és külföldi intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésekről, a szokásokról, a kollégiumi elhelyezésről, a tanulmányokat követő jövőképről, az oktatási innovációkról. A rendezvényen kiemelt szerepet kap a karriertervezés. A kiállításon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a teljes képzési kínálatával várja az érdeklődőket: a pályaválasztó fiatalok megismerkedhetnek a hadtudományi és honvédtisztképző, az államtudományi és közigazgatási, a rendészettudományi, valamint a nemzetközi és európai tanulmányok kar képzéseivel, de bemutatkozik az egyetem katasztrófavédelmi intézete is, valamint a bajai Eötvös József Főiskola vízügyi képzéseit átvevő új szervezeti egységük, a víztudományi kar, amely február 1-jén kezdi meg működését. Az alap- és mesterképzések mellett az érdeklődők a többi között információkat kaphatnak a felvételi eljárással kapcsolatos, csak az NKE-re jellemző speciális tudnivalókról, továbbképzésekről is, az elérhető ösztöndíjakról, a nemzetközi lehetőségekről, valamint a Ludovika Campus projektről is - közölte az intézmény az MTI-vel. Kecskemét városával és duális partnereivel közös helyen lesz felkereshető a Pallas Athéné Egyetem standja. A képzések, vállalatok nyújtotta lehetőségek mellett a stand külön érdekessége a világ egyik legjobb napelemes autója, a Megalux lesz. Az Educatio szakkiállítás megnyitóján beszédet mond

Palkovics László

oktatásért felelős államtitkár, valamint

Gulyás Tibor

, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke. A kiállításra, amelyet a Hungexpo G pavilonjában tartanak, a belépés ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.