Egyetem

Megerősítette együttműködését az SZTE és a Hobré Instruments BV

Megerősítette együttműködését az SZTE és a Hobré Instruments BV

2017. január 12., csütörtök
Megerősítette együttműködését az SZTE és a Hobré Instruments BV
_MG_0431

Stratégiai megállapodás aláírásával erősítette meg eddigi együttműködését a Szegedi Tudományegyetem és az online mérőműszereket gyártó és forgalmazó Hobré Instruments BV.

A kibővített kooperáció célja, hogy a partnerek kölcsönösen segítsék egymást az innovációs és oktatási tevékenységeikben, közös kutatás-fejlesztési projekteket indítsanak. A holland vállalat emellett támogatja az SZTE tehetséggondozási törekvéseit és részt vesz a duális képzésben is. A Szegedi Tudományegyetem és a Hobré kapcsolata évekkel ezelőtt kezdődött, melynek eredményeként a társaság ma már több egyetemi szellemi tulajdont is hasznosít. A 35 éve működő holland Hobré BV leányvállalata a szegedi székhelyű Hobré Laser Technology Kft., amely fotoakusztikus műszereket gyárt és fejleszt elsősorban a földgáz-előállítás során keletkező egyéb gázok kénhidrogén, vízgőz és széndioxid tartalmának folyamatos és automatikus mérésére. A 2017. január 12-én, Szegeden megkötött stratégiai együttműködési megállapodás az eddig megkezdett kutatás-fejlesztési projektek folytatása, valamint a partneri kapcsolat kibővítése érdekében született. Az erről szóló dokumentumot

Szabó Gábor

akadémikus, az SZTE rektora,

Dr. Fendler Judit

, az SZTE kancellára,

Marc de Leeuw

, a Hobré Instruments BV vezérigazgatója és

Pozsonyi Zsolt

a Hobré Laser Technology Kft. ügyvezető igazgatója írta alá. A most megkötött öt éves megállapodás értelmében az SZTE és a cég - a közös érdeklődési körükbe tartozó tudományos területekre eső projektek megvalósítása érdekében - együttesen pályáznak az állam, illetve az Európai Unió és/vagy más hazai, vagy nemzetközi szervezetek, illetve szervek által kiírt pályázatokra. Az egyetem vállalta, hogy a pályázati lehetőségekről folyamatosan tájékoztatja a vállalatot. A jövőben a Hobré emellett szakmai gyakorlati helyet biztosít a szegedi egyetem hallgatóinak, gyakornoki programmal támogatja szakmai fejlődésüket, és – többek között ösztöndíjak és az egyetem által szervezett középiskolai tanulmányi versenyek támogatása révén – bekapcsolódik az SZTE tehetséggondozó programjaiba is. Az egyetem a cég számára kiemelten fontos területeken, így például az alkalmazott lézer spektroszkópia, a kémiai tudományok és a műszerfejlesztés területén biztosítja a hallgatóinak és oktatóinak a tudományos diákköri témák és szakdolgozatok meghirdetését. A partnerek hosszú távú célja, hogy az együttműködésük keretében duális képzést indítsanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.