Kultúra

„Lassulás” a Somogyival – Slow-hétvége a Belvárosi moziban

„Lassulás” a Somogyival – Slow-hétvége a Belvárosi moziban

2017. január 19., csütörtök
„Lassulás” a Somogyival – Slow-hétvége a Belvárosi moziban
belvarosi_mozi10_gs

A könyvtár intézménye kezdetek óta fontos része a slow mozgalomnak, ezért a Somogyi-könyvtár már negyedik alkalommal csatlakozik a Belvárosi mozi szegedi kezdeményezéséhez a Slow hétvégéhez.

Mit kínál a Somogyi-könyvtár a Belvárosi mozi slow hétvégéjén? Válogatást a slow mozgalom különböző témáinak irodalmából, belelapozhatnak az érdeklődők a könyvtár népszerű és változatos tartalmú folyóirataiba. Az intézmény kiemelt kínálata 2017-ben

Jane Austen

, a nagyszerű, de sajnos fiatalon elhunyt regényíró alkotásai. A regényeinek film változatai a nézők kedvencei, ehhez nyújtanak ízelítőt a szervezők. A látogatók egyben láthatják az írónő könyveit és a belőle készült filmeket. A témával kapcsolatban kiállítás tekinthető meg a Somogyi-könyvtárban. Jane Austen angol írónő kétszáz éve, 1817-ben hunyt el. Az évfordulón egy kiállítással is emlékezik rá a könyvtár: angol és magyar nyelvű, azóta is népszerű regényeinek – mint pl. a Büszkeség és balítélet vagy az Emma –, valamint ezek feldolgozásainak bemutatásával. A filmváltozatok mellett azokat az irodalmi műveket is számba veszik, melyeket Jane Austen regényei ihlettek. A negyedik Slow hétvégét január 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap rendezik meg a Belvárosi moziban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.