Sport

Labdarúgás: rövid és aktív volt a pihenő Makra Zsolt számára

Labdarúgás: rövid és aktív volt a pihenő Makra Zsolt számára

2017. január 4., szerda
Labdarúgás: rövid és aktív volt a pihenő Makra Zsolt számára
szeol_szolnok02_gs

Egy hónap sem telt el, és visszatért a SZEOL SC-hez a gárda pályaedzője, Makra Zsolt: a tavasszal még a pályán is teljesítő szakember az ősz végén lemondott Tóth Ákossal együtt távozott, azonban a decemberben kinevezett új mester, Zoran Kuntic segítőjeként visszatér a klub kötelékébe.

Az új szezont már nem a pályán, játékosként kezdte meg

Makra Zsolt

a SZEOL SC-ben: a másodosztályba való feljutást követően

pályaedzőként segítette

Tóth Ákos

vezetőedző munkáját - egészen november végééig, amikor a csapatot a másodosztályba vezető trénerrel közösen a távozás mellett döntöttek. Nem telt el sok idő azonban a SZEOL nélkül Makra Zsoltnál: a karácsony előtt

kinevezett

Zoran Kuntic

munkáját segíti az idény második felében, így mindössze pár hét elteltével ismét pályaedzőként dolgozik a klubnál. "Amikor Ákossal arra a döntésre jutottunk, hogy nem folytatjuk tovább, akkor nem gondoltam volna, hogy vissza fogok térni a csapathoz. December közepén

Siha Zsolt

vázolt egy új helyzetet, és kért, hogy ismerkedjek meg az új vezetőedzővel. Egy jó három órás beszélgetés után eléggé egy hullámhosszra kerültünk, úgy gondoltam, érdemes belevágni ebbe a feladatba és visszatérni a csapathoz" - mondta el portálunknak Makra Zsolt, a SZEOL SC régi-új pályaedzője. Úgy folytatta, a terve az volt, hogy a tavaszt az utánpótlás futballban fogja eltölteni, azonban a beszélgetés alatt kirajzolódott az, hogy együtt tudnak majd dolgozni a kék-feketék új mesterével, és nagyjából egyet gondolnak a futballról, ezért vágott bele ebbe a feladatba. "Elég gyorsan kiderült, hogy számít rám és a meglátásaimra. Az ünnepek a lehetséges igazolások elemzésével, videoelemzéssel, edzésterv összerakásával telt, szilveszter napját is így töltöttem. Inkább aktív pihenő volt, de hál'istennek, hogy ez így volt, mert aki annyira szerelmes a futballba, mint én, annak ez jó" - tekintett vissza az ünnepi időszakra Makra Zsolt, aki azzal, hogy ismeri a csapatot, sokat segíthet a Ferencvárossal a Bajnokok Ligáját is megjárt vezetőedzőnek. "Zoran is egy olyan embert keresett, aki teljes mértékben ismeri a csapatot, ez egy nagy segítség lehet számára. Nekem ez egy nagy lehetőség, hiszen megismerhetek egy más felfogást, más filozófiát, egy Pro licences edzőtől tanulhatok nap mint nap. Az Ákosé is egy jó lehetőség volt, ez most egy kicsit más lesz. Minden olyan lehetőséget ki kell használjak az edzői pályám jelen szakaszában, amiben tanulni tudok és több lehetek, azt gondolom, ez egy ilyen történet lesz. Zoran futballmúltja is ezt igazolja, a tapasztalatát át tudja adni a játékosoknak, és nekem is" - összegzett a SZEOL régi-új pályaedzője. Puskás Csabáék ugyan a sereghajtó, 20. helyen állnak az NB II-ben, azonban bőven van még javítási lehetőségük, hiszen 18 fordulót rendeznek még a másodosztály tavaszi szezonjában - a bennmaradó helyek nyolc pontra vannak húsz mérkőzést követően a SZEOL-tól. Mint Makra Zsolt hozzátette, a helyzetük nem reménytelen, de fontos lesz a kezdés, így remélik, hogy az első pár fordulóból úgy tudnak kijönni, hogy végig legyen esélyük a bennmaradásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.