Sport

Labdarúgás: a törökországi terror ellenére nem marad el a Szeged-Grosics beleki edzőtábora

Labdarúgás: a törökországi terror ellenére nem marad el a Szeged-Grosics beleki edzőtábora

2017. január 5., csütörtök
Labdarúgás: a törökországi terror ellenére nem marad el a Szeged-Grosics beleki edzőtábora
szeged_2011_csakvar02_gs

Szilveszter éjjelén újabb merénylet rázta meg Törökországot: a téli felkészülési időszak során a magyar futballklubok által kedvelt ország egyik edzőközpontjában tölt majd el tíz napot a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelynél nem merült fel az, hogy más helyszínen, vagy egyáltalán ne ejtsék meg az edzőtábort.

A szilveszteri merénylet nem az első volt az utóbbi egy év folyamán, amit végrehajtottak Törökországban: a magyar konzuli szolgálat jelenleg Törökországot a „II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek” kategóriájába sorolja, a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt javasolja, hogy az ebbe a kategóriába tartozó országokba utazók különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot az utazás idején. Törökország szíriai határ menti tartományai viszont már utazásra nem javasolt térségnek minősítették. A Szeged 2011-Grosics Akadémia az Antalyához közeli Belekben tölt el tíz napot a téli felkészülése alatt, ami ugyan nem a szír határ mellett van, de megkérdeztük a klub sportigazgatóját, hogy biztonsági szempontból hogyan várják a külföldi edzőtábort. "Nem csak a törökországi helyzetet, hanem az európait is figyeljük. Úgy gondolom, ez manapság Európában bárhol előfordulhat terrorcselekmény, nem csak Törökországban, Németországban vagy Franciaországban is megtörténhet. Sajnos ezt az érzetet Európában bárhol tapasztalhatjuk. Mi próbálunk csak a focira koncentrálni, nem foglalkozni ezzel a dologgal, és tesszük a dolgunkat, hogy ne befolyásoljon bennünket a munkában. Isztambul és Antalya több mint 700 kilométerre van egymástól, mi pedig repülővel Bécsből egyből Antalyába fogunk utazni" - mondta el portálunknak

Adem Kapic

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia sportigazgatója, aki hozzátette: nem vetődött fel, hogy egy másik, nem törökországi helyszínt keressenek az edzőtábornak, hiszen több más, európai együttes is ott fogja végezni a téli felkészülésének egy részét. A biztonságra is ügyelnek Belekben, ahol tavaly is járt a csapat, akkor a szállodát fegyveres őrök is őrizték. Azok a körülmények, amelyeket a törökországi edzőtábor nyújt, itthon nem találhatóak, így olyan időjárási körülmények mellett és műfüves pályákon készülhetnek, amelyeken Magyarországon nincs lehetőségük. A Szeged 2011-Grosics Akadémia felkészülése január kilencedikén kezdődik, majd január 22-én utazik el az együttes Törökországba, ahol tíz napot tölt el: ez idő alatt a tervek szerint minden másnap pályára lép, így összesen négy edzőmérkőzést fog játszani Belekben. Az ellenfelek még nem ismertek, annyi biztos, hogy egy bolgár és egy kazah első osztályú csapat ellen fognak pályára lépni Germán Tamásék. "A január eleje egy intenzív időszak, ilyenkor napi szinten kapjuk a lehetséges ellenfeleket. Szeretnénk jó csapatokkal játszani Belekben, két mérkőzés még tárgyalás alatt áll. Remélem, mindenki egészséges lesz az edzőtáborra, a felnőtt keret mellett két-három utánpótlás-játékos is utazni fog velünk. Ismerjük már a helyet, ahova megyünk, meg voltunk elégedve a tavalyi kiszolgálással is, ez mindenképpen előnyt jelent idén" - részletezte Adem Kapic.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.