Sport

Labdarúgás: négy gólt lőve verte a Mórahalmot a SZEOL

Labdarúgás: négy gólt lőve verte a Mórahalmot a SZEOL

2017. január 21., szombat
Labdarúgás: négy gólt lőve verte a Mórahalmot a SZEOL
20170121_111157

Az első félidőben kimaradtak a Mórahalom lehetőségei, a szünet után ezt kíméletlenül megbüntette a SZEOL.

A Mórahalomban több meghatározó labdarúgó, így

Magyar György

és

Dalibor Crkvenjakov

sem lépett pályára a SZEOL elleni szombati edzőmeccsen, a homokhátiaknál viszont a kezdőben kapott helyet

Podonyi Norbert

, míg a másik új szerzemény,

Joao Polonio-Guerreiro

a szünet után állt be. A SZEOL kapujában az 1996-os születésű szlovákiai-magyar állampolgárságú kapus,

Prokop Rostislav

állt a kezdő sípszókor, őt tesztelte edzőmeccsen a szakmai stáb. Az első félidőben ugyan a mezőnyben dominált a SZEOL, de nem tudott igazán nagy helyzetet kidolgozni: nem úgy a hazaiak, akiknek kontrái veszélyt hordoztak magukban, illetve a szegedi védelem előterében megszerzett labdákból voltak veszélyesek.

Péter Antal

és

Stefan Tomisic

egy-egy lövése után volt védeni valója Halász Krisztiánnak is, de az első 45 perc nem hozott gólt. A forduást követően azonban hamar megváltozott a helyzet: egy tizenhatoson belüli ütközés után büntetőt rúghatott a SZEOL, amit

Nikola Maksimovic

értékesített, majd pár perccel később Péter Antal egy lecsorgó labdát lőtt

Révész Máté

kapujába. Sőt, ismét pár perc elteltével Stefan Tomisic egy kiugratást követően a harmadikat is megszerezte, ezzel végleg eldöntötte a meccset - a hajrában pedig a sérülése után a pályára visszatérő Nagy Richárd gólpasszát is gólra váltotta a támadó, így kialakítva a 0-4-s végeredményt. A homokhátiak felkészülése jövő szombaton a Bácska-Topolya ellen folytatódik, míg a SZEOL legközelebb szerdán, 15 órakor a szintén másodosztályú Békéscsabával játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Mórahalom VSE - SZEOL SC 0-4 (0-0)

Mórahalom:

Halász - Bokányi, Szücs, Lászik, Fodor, Mészáros T., Zámbó, Zsoldos, Pócs T., Podonyi, Busa. Csere: Révész (kapus), Polonio-Guerreiro, Juhász.

Edző:

Vojnic-Zelic Sasa.

SZEOL:

Rostislav - Gajág, Vágó, Rácz, Forró, Buzási, Lévai, Grünvald, Maksimovic, Péter, Tomisic. Csere: Leindler (kapus), Fehér, Mendebaba, Gál, Nagy R., Papp Á., Göncző, Rádi.

Vezetőedző:

Zoran Kuntic.

Gól:

Maksimovic (büntetőből), Péter, Tomisic (2). Vojnic-Zelic Sasa:

"Amit az első félidőben láttam, az rendben volt, főleg úgy, hogy több játékosunk is hiányzott. Mindent végrehajtottunk abból, amit megbeszéltünk, majd a szünet után egyéni hibák után kaptuk a gólokat, nem működött úgy a középpályánk, mint az első félidőben. Összességében elégedett vagyok, az eredmény talán túlzó."

Zoran Kuntic:

"Az első félidő botrányos volt, azt csináltuk, amit az ellenfél szeretett volna. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem kaptunk 3-4 gólt az első félidőben. Örülök, hogy most látjuk ezeket a hibákat, mert egy NB II-es csapat ellen ez nem fér bele. A rúgott góljaink után jobbak voltunk ellenfelünknél, örülök, hogy Nagy Ricsi visszatérhetett sérülése után, Maksimovic pedig sokat tett hozzá védekezésben is, így mindenképp voltak pozitívumok is. Az első félidőben rengeteg labdát eladtunk, nem voltak mélységi passzaink, nem játszottunk intelligensen, ezeket próbáljuk kijavítani a folytatásban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.