Sport

Labdarúgás: az utolsó percekben vesztette el első edzőmeccsét a SZEOL

Labdarúgás: az utolsó percekben vesztette el első edzőmeccsét a SZEOL

2017. január 14., szombat
Labdarúgás: az utolsó percekben vesztette el első edzőmeccsét a SZEOL
20170114_130853

A szerb I. osztályú FK Spartak Szabadka ellen játszotta idei első felkészülési mérkőzését a SZEOL SC: Zoran Kuntic debütáló mérkőzésén ugyan vezetést szerzett csapata, de a legvégére fordítani tudott a tréner nevelőegyesülete.

Két próbajátékossal, a legutóbb a német ötödosztályban védő kapussal,

Nacsa Péterrel

, valamint a Diósgyőrben szerepelt, a klub saját nevelésű játékosával,

Lipták Ákossal

állt fel a SZEOL SC idei első felkészülési mérkőzésén: a decemberben kinevezett vezetőedző,

Zoran Kuntic

nevelőegyesülete, a szerb I. osztály jelenlegi nyolcadik helyén álló FK Spartak Szabadka ellen nyitotta a telet a SZEOL, egy, a tegnapi havazások ellenére remekül előkészített mórahalmi műfüves pályán. A tréner által ígért bátrabb játékból is láthattunk már jeleket a meccsen, a SZEOL kezdeményezőbben lépett fel ellenfeléhez képest, majd az első harminc perc után kisebb fölénybe került a Spartak Szabadka, de csak a kapufát találták el egy beadást követően. A félidő hajrája mégis szegedi gólt hozott:

Schrammel Ádám

vezette keresztbe a labdát a jobb szélről, majd okosan

Mendebaba Szása

elé tálalt, aki egy bokamozdulattal eltette a labdát a kapus mellett, így a szünetben vezetett a SZEOL 1-0-ra. A fordulást követően rögtön egyenlítettek a vendégek: a fiatal

Emil Abaz

egy hatalmas gólt ragasztott a szegediek kapujába a tizenhatos bal oldaláról. A gólt követően mezőnyjáték folyt a pályán, nem alakult sok lehetőség, majd ismét a végén pörögtek fel az események: Schrammel okos tekerése után nagyot védett a szerbek kapusa, majd be is tudta szorítani ellenfelét a SZEOL, de újabb gólt nem sikerült szereznie: ezt pedig csak igazán a kilencvenedik percben bánhatta, amikor egy védelmi megingást kihasználva,

Stamenkovic

az üres kapuba helyezett, ezzel megnyerte a meccset csapatának. A SZEOL SC legközelebb szerdán, a Hódmezővásárhelyi FC elleni, vásárhelyi meccsen lép pályára.

Felkészülési mérkőzésen

SZEOL SC - FK Spartak Szabadka 1-2 (1-0)

Mórahalom, műfű.

SZEOL:

Nacsa - Lipták, Gajág, Rácz, Schrammel, Forró, Buzási, Mendebaba, Grünvald, Tomisic, Péter. Csere: Leindler (kapus), Burány, Maksimovic, Harsányi, Beretka, Göncző, Papp, Rádi.

FK Spartak I. félidő:

Mirković, Stojković, Ćalasan, Radovanović, Bašanović, Anđić, Krmar, Glavčić, Torbica, Savković, Mudrinski.

II. félidő:

Ostojić, Gajić, Bjelobrk,Pejović, Parezanović, Mirosavljević, Matijević (Pantić), Medić, Petrović, Abaz, Đokić M. (Stamenković)

Gól:

Mendebaba, ill. Abaz, Stamenkovic. Zoran Kuntic:

"Az első félidő abszolút rendben volt, stabilak voltunk, megfelelő volt az agresszivitásunk is. A második félidő elején rögtön kaptunk egy gólt, amit ilyen szinten nem szabad kapni, utána nem voltam elégedett a teljesítményekkel. A végén mondhatom, hogy nevetséges góllal kaptunk ki, de azért vannak ezek a meccsek, hogy felmérjük, mire vagyunk képesek erős ellenfelek ellen. Az NB II-ben nem szabad elkövetni olyan hibákat, mint amiket ma, mert az végzetes lehet. Első naptól kezdve erről beszéltem, hogy többet kell támadnunk, örültem neki, hogy a játékosok ezt elfogadták, gólra törően játszottunk az első félidőben, annak ellenére, hogy az ellenfél erősebb, mint mi, hiszen egy stabil szerb első osztályú csapatról van szó. Ezen a téren, és védekezésben is kell még javulnunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.