Sport

Kézilabda: teher nélkül kezdheti a vb-t a válogatott a Pick átlövője szerint

Kézilabda: teher nélkül kezdheti a vb-t a válogatott a Pick átlövője szerint

2017. január 6., péntek
Kézilabda: teher nélkül kezdheti a vb-t a válogatott a Pick átlövője szerint
pick_veszprem13_gs

Január 11. és 29. között rendezik a férfi kézilabda-világbajnokságot Franciaországban: a magyar válogatottban négy MOL-Pick Szeged játékos kaphat szerepet, a torna kezdete előtt a Tisza-partiak átlövőjével, Bodó Richárddal beszélgettünk.

Négy szegedi játékost válogatott be világbajnoki keretébe

Xavi Sabaté

, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A nemzeti csapat a franciaországi viadalon a csoportküzdelmek során a német, a horvát, a fehérorosz, a chilei, valamint a szaúd-arábiai csapattal játszik majd, a hatos csoportok első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe. A magyar csapatban négy MOL-Pick Szeged játékos,

Balogh Zsolt

,

Bánhidi Bence

,

Zubai Szabolcs

és

Bodó Richárd

kaphat szerepet, utóbbival beszéltünk a torna kezdete előtt. "Jó kis csoportba kerültünk, a papírforma alapján az első két meccsen nem mi vagyunk az esélyesek, de minden világversenyen van meglepetés, és mi sem feltartott kezekkel fogunk kimenni a pályára a németek és a horvátok ellen. Biztos vagyok benne, hogy jól fel fogunk készülni a játék minden elemét tekintve, ha együtt tudunk működni, és sikerül azt megcsinálni, hogy minden poszton mindenki 2x15 percet tud játszani, ahogy könnyebb egy világversenyt végigcsinálni, akkor jó eredményt érhetünk el. A realitás szerintem, hogy harmadikként lépünk tovább a csoportból, de ha el tudnák kapni a németeket vagy a horvátokat, akkor előrébb is végezhetünk. A keresztmeccsekben majd meglátjuk, kivel játszunk, meccsről-meccsre kell haladnunk” – fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak a MOL-Pick Szeged válogatott átlövője, Bodó Richárd a világbajnokság előtt. A válogatott első két meccsén a csoport két favoritjával, a riói olimpián bronzérmes, 2016-ban Európa-bajnokságot nyert Németországgal, valamint az olimpián ötödik, legutóbbi Eb-n bronzérmes Horvátországgal játszik. A 22 éves játékos elmondta, a teher nem rajtuk lesz az első két meccsen, de ettől függetlenül szeretnék megnyerni ezt a két találkozót is, véleménye szerintem pedig jobb is, hogy két erős meccsel kezdenek, mert így könnyebb lesz a folytatásban a dolguk.

pick_veszprem19_gs

Bodó Richárd sérüléssel bajlódott az ősz végén, azonban a szezon első felének hajrájában már újra pályán lehetett. "Szakadás volt a hasamban, ami pici sérülésnek mondható, de mégis hosszú ideig tart a felépülés, majdnem öt hetet hagytam ki, az nagyon sok idő. Igyekszem minél hamarabb visszanyerni a régi formámat, még ehhez kell egy pici idő, erre tökéletesen alkalmas lesz a dániai torna. Az ott lejátszott három meccs a csapatnak és nekem is jót fog tenni, száz százalékos leszek a vb-re. Inkább lennék kifacsarva, szerettem volna minden meccsen játszani, de a sérülés közbeszólt, a többiek remélem, kipihenik magukat" – tért ki arra Bodó Richárd, hogy sérülése akár előny is lehet a franciaországi vb-n abból a szempontból, hogy nem annyira leterhelten érkezik a tornára, mint társai. Ha már a dániai torna: a világbajnokság előtti főpróbát a friss olimpiai bajnok skandináv együttes ellen kezdte meg csütörtökön este a magyar válogatott - a dánoktól végül egy küzdelmes meccsen 24-21-re kaptunk ki ; pénteken 18 órától Izland, míg vasárnap Egyiptom lesz Nagy Lászlóék ellenfele a vb előtti utolsó próbán, a Bygama-kupán. "Azért is jó, hogy ilyen erős ellenfelekkel játszunk, mert itt meglátjuk, hogy mit kell még csiszolni a vb-ig. Ha ki is kapunk, akkor sincs baj, gyorsan tudunk ezen javítani. A németek elleni meccsig lesz időnk rendezni a fejeket is, így nyugodtan tudunk kiutazni Franciaországig" – válaszolta a Pick átlövője. Bodó Richárd hozzátette, az ünnepek alatt az összes szabadnapot csakis pihenéssel töltötte, filmeket nézett és rokonokat látogatott, jól esett számára a pihenés ebben a pár napban. Tekintve, hogy tagja volt a tavalyi, Európa-bajnoki keretnek is, így tavaly volt szerencséje megízlelni, hogy milyen ez, amikor az ünnepek utáni időszak is a kézilabdáról szól, így egy picit hozzászokott már ehhez, rutinosabban vetette bele magát a karácsony utáni munkába.

A magyar válogatott csoportmérkőzései a világbajnokságon:

Január 13., péntek, 17.45: Németország–Magyarország Január 14., szombat, 20.45: Magyarország–Horvátország Január 16., hétfő, 17.45: Magyarország–Chile Január 18., szerda, 14.00: Szaúd-Arábia–Magyarország Január 20., péntek, 20.45: Fehéroroszország–Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.