Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: Bartók Csaba lett a HLKC edzője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

bartok_csaba004kf

Nagy változást hozott az új év a Hódmezővásárhelyi LKC életében: az NB I/B újonca új vezetőedzővel kezdte meg a 2017-es munkát, a vásárhelyiek kispadján Gaál Adriennt Bartók Csaba váltotta, aki már munkába is állt új egyesületénél.

Közel egy hónapja beszélgettünk a Pick Szeged 1996-os bajnokcsapatának tagjával, a Tisza Volán SC kézilabda szakosztályának utánpótlás igazgatójával, Bartók Csabával, aki akkor úgy nyilatkozott portálunknak: nem tett le arról, hogy ismét a kispadon üljön, ám még nem érkezett olyan lehetőség, amelyet elvállalt volna – egészen idáig. Mint arról a Hódmezővásárhelyi LKC honlapja beszámol, az NB I/B Keleti csoportjának újoncának kispadján már nem az eddigi vezetőedző, Gaál Adrienn ül a folytatásban, hanem a korábbi 75-szörös válogatott játékos, Bartók Csaba. A csapatot az NB I/B-be feljuttató Gaál Adrienn ugyanakkor nem távolodik el a klubtól, munkájára a továbbiakban utánpótlás edzőként számítanak. „Ahogy a korábbi cikk is szólt, motoszkált bennem a kisördög, de magam sem gondoltam volna, hogy ez ilyen rövid időn belül valósággá válik. Egyrészt a vásárhelyi klubvezetőkkel az elmúlt időszakban viszonylag aktív kapcsolatba kerültünk, mint klubvezetők, tekintve, hogy magam a Tisza Volánt irányítgatom. Konkrétan nem edzői ügyekben elég sokat kooperáltunk, végül ez lett a vége. A mai napig sem tudni, hogy mi lesz a kiesők sorsa, a Magyar Kézilabda Szövetség nem teljesen világosan és pontosan fogalmazta meg a jövő évi versenykiírást, a kieséseket és az átszervezéseket. Gyakorlatilag a tizenharmadik-tizennegyedik csapat biztosan kiesik a bajnokságból, a tizedik, a tizenegyedik és a tizenkettedik pedig aggódik, a legrosszabb forgatókönyv, hogy öt csapat távozik az NB I/B-ből. Ebből a szempontból nehéz helyzetbe került a Vásárhely, a vezetők egyértelműen a bent maradást fogalmazták meg célként. Itt legalább van kihívás, egy rendkívül nehéz feladatról van szó, kilencedik helyen kellene végezni ahhoz, hogy nyugodt szívvel zárjuk a szezont. Ez egy bátor és merész vállalkozás, de talán ez inspirált, hogy van egy nehéz feladat, ennek állunk elébe” – fogalmazott portálunknak új feladatáról Bartók Csaba, aki már munkába is állt új együttesénél, hiszen a csapat január másodikán kezdte meg a felkészülést a bajnokság tavaszi idényére, amely majd február 12-én a Pilisvörösvár vendégeként kezdődik meg a jelenleg a tabellán 8 ponttal a 11. helyen álló vásárhelyiek számára.

Bartók Csaba hozzátette, korábban versenybíróként a HLKC két mérkőzésén is közreműködött, valamint videón is megnézte új csapata korábbi mérkőzéseit, így igyekezett megismerkedni a csapattal. „Természetesen megvannak az elképzeléseim. Az egy dolog, hogy én mit láttam, az viszont egy másik, hogy mire lesznek alkalmasak a játékosok, ehhez még egy-két hétre szükségem van, hogy ki merjek jelenteni bármi olyat, amit számon is kérhetnek rajtam később. Látok olyan helyeket, ahol a csapatot előrébb lehet léptetni. Nem kifogás, de sajnos a legeredményesebb játékos, Sebők Stefánia a játékvezetői pályafutás mellett tette le a voksát, és a tavaszi versenyévadban már nem áll rendelkezésünkre. Természetesen szeretnénk valamilyen formában pótolni őt, erre minimális esélyünk van, így annyian kell olyat alkotnunk, amennyien maradtunk, annak érdekében, hogy elérjük a célunkat” – tekintett a tavaszi folytatásra a HLKC új mestere.

A sportág több területén is dolgozó szakember elmondta, női vonalon egész biztosan vállalhatatlan a versenybíráskodás a tavaszi idényben számára, ebben az időszakban ez mellékvágányra kerül nála. „Megbeszéltem Kővári Árpáddal, a Tisza Volán elnökével is, hogy azt látom, a jelenlegi klub teendőim azok napközbeni feladatokat rónak rám, a kora este és a hétvége vállalható számomra, pontosan ezért is döntöttem úgy, hogy vállalom a feladatot, mert láttam azt a helyet az életemben, amit ezzel ki tudok tölteni” – zárta Bartók Csaba.

Kommentek

Hírzóna

Szegedi sikerek a budapesti jiu-jitsu versenyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Február 9-én és 10-én rendezte a Magyar Grappling Szövetség a Budapesti Bajnokságot, amely egyben korosztályos magyar bajnokság volt az ifjak, míg liga forduló és kvalifikációs lehetőség a felnőtt korosztály számára. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi versenyző is volt az aranyhorgászok között

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A magyar női horgászok is nyertek.

Tovább olvasom

Sport

Fölényes szegedi siker a tenerifei triatlon versenyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Badar Gergő több mint 7 perccel előzte meg a francia riválisát.

Tovább olvasom

Aktuál