Közélet

Földesi Tibor visszatért Szőregre - Földesi Katalin köszönőlevele

Földesi Tibor visszatért Szőregre - Földesi Katalin köszönőlevele

2017. január 8., vasárnap
Földesi Tibor visszatért Szőregre - Földesi Katalin köszönőlevele
BC5K2403

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján jelentős emlékmű született Szőregen. Földesi Tibor emlékművének létrejöttéről Síkhegyi Béláné, született Földesi Katalin, a szőregi mártír leánya juttatta el gondolatait szerkesztőségünknek. Mint levelében kiemeli, a gondolat és a szervezés elsősorban Dobák Lászlóné érdeme, akinek rendkívül hálás a fáradhatatlan munkájáért.

2016. november 4-én a Földesi család nagy megtiszteltetésben részesült Szőregen. Az 1956-os forradalom nemzeti gyásznapjának hatvanadik évfordulóján felavatták Szőregen édesapánk,

Földesi Tibor

emlékművét. A gondolat és a szervezés

Dobák Lászlónénak

köszönhető elsősorban, aki több hónapon keresztül sok-sok utánajárással megtalálta a módját a csodálatos helyre kerülésének, a szobrász kiválasztásának, az emlékmű méltósággal történő felavatásának és az ünnepi műsor megszervezésének. Évek óta szívügyének tekintette, még a polgári körös időktől folyamatosan édesapánk emlékének ápolását, a megemlékezéseket. Dobák Lászlóné igazi lokálpatrióta, akinek nem tudjuk eléggé megköszönni, amit véghez vitt. Korábban buszos zarándokutat is szervezett a Farkasréti temető 301-es parcellájához, ahol a tényleges nyughelye van a többi mártírral együtt. Óriási segítséget nyújtott a megvalósításban a Szeged Polgári Platform és annak vezetője,

Nógrádi Tibor.

A KDNP megyei vezetője,

Kalmár Ferenc

aktív közreműködője volt a pályázattal kapcsolatos lobbizásnak. Ennek koronája a

Simor Márton

által elkészített emlékmű a Templom-kert lábánál, mementóként az utókornak, amelyet

Kiss-Rigó László

püspök úr szentelt fel. Az ünnepélyen nagyon sokan részt vettek, köszönjük, hogy megtisztelték jelenlétükkel ezt a megható és számunkra elmondhatatlan jelentőségű eseményt. Szőregen már korábban is volt, jelenleg is van emléktáblája édesapánknak a Hősök terén. Reméljük, ezt az új emlékhelyet is jó szívvel fogadják a szőregiek, ahonnan származik, és ahová most jelképesen „visszatért”! - írta a hálás család nevében:

Síkhegyi Béláné,

született

Földesi Katalin,

Földesi Tibor leánya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.