Emmi: a jogszabályoknak megfelelően járt el az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a jogszabályoknak megfelelően járt el a közbeszerzési folyamatoknál is.

A szaktárca ezt azok után közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak (ÁEEK) nincs nyilvántartása arról, milyen nem gyógyászati célú szerződéseket kötnek az általa fenntartott kórházak.

Az Emmi reagálásában azt írta: az ÁEEK a központosított országos közbeszerzési eljárásokért, valamint az általa fenntartott intézmények által folytatott közbeszerzések felügyeletéért felelős, a lefolytatott beszerzések nyilvánosan elérhetőek az intézmény honlapján. Hozzátették: tavaly az ÁEEK-hez összesen 75 intézmény nyújtott be összesen 474 közbeszerzési eljárást vizsgálatra. Ezeknek az eljárásoknak az értéke 78, 907 milliárd forint volt.

Előző sztori

Orbán Viktor az Európai Néppárt elnökével tárgyalt Brüsszelben

Default thumbnail
Következő sztori

Spanyol-magyar együttműködés az európai uniós pályázatokban

Legutóbbi hasonló cikkek