Közélet

Elsőként a Cső utcai bölcsődét újítják fel TOP-forrásból

Elsőként a Cső utcai bölcsődét újítják fel TOP-forrásból

2017. január 4., szerda
Elsőként a Cső utcai bölcsődét újítják fel TOP-forrásból
cso_utcai_bolcsode004kf

2,6 milliárd forint jut családbarát fejlesztésekre az uniós forrásokból. A Cső utcai bölcsőde mellett további négy intézmény épületeit is felújítják.

A Területi Operatív Program (TOP) Szegedre eső közel 34 milliárd forintjából zöld terület, közlekedésfejlesztés, gazdaságfejlesztés mellett iskolák, óvodák és bölcsődék felújítására is költenek. A tavalyi év

első közgyűlésén

az óvodabezárásokkal együtt szavazták meg a képviselőtestület MSZP-s, DK-s képviselői, valamint az Együtt városatyái, hogy több intézményt felújítanak. Az 5 óvoda bezárásával, s 4 intézmény férőhely-csökkentésével járó döntést azzal indokolták, hogy kevesebb a gyermek, s csak így érhető el, hogy magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak. Ezzel szemben

a bölcsődeépületekből nincs elég

, de új intézmény nyitása nem került szóba.

Szabó Sándor

MSZP-s országgyűlési képviselő elmondta, elsőként a Cső utcai bölcsődét újítják fel a családbarát célokra költhető 2,6 milliárd forintból. „Természetesen, mint minden felújítás, zajjal, kosszal, porral, kellemetlenséggel jár, de megéri, mert a munkálatokat követően megújult intézménybe jöhetnek vissza a gyermekek” – vélekedett a politikus.

Solymos László

(MSZP) alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette, az iskolák, óvodák, bölcsődék mintegy 8 milliárd forintból újulnak meg. Tavaly év végén másik négy önkormányzati intézményben helyezték el a Cső utcai bölcsődébe járó 96 gyermeket, akik a tervek szerint május végén térhetnek vissza. Kiemelte, 1979, azaz megépítése óta nem esett át komplett felújításon az épület, ezért most kívülről és belülről is megújul. A Cső utcai bölcsődét követően a Dobó utcait, a Gyík utcait, a Siha közit és az Agyagos utcait újítják fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.