Közélet

Előzetes letartóztatásban az ismerősét fahusánggal fenyegető férfi

Előzetes letartóztatásban az ismerősét fahusánggal fenyegető férfi

2017. január 24., kedd
Előzetes letartóztatásban az ismerősét fahusánggal fenyegető férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a hódmezővásárhelyi férfinak, aki január 20-án ismerősét husánggal fenyegette azért, hogy tartozását visszaadja.

A gyanú szerint az elkövető január 20-án, a délutáni órákban, Hódmezővásárhelyen, az utcán közölte az ismerősével, hogy megöli, ha nem adja meg a tartozását. Az elkövető egy fél méteres fahusángot tartott eközben a kezében, amit többször a másik férfi felé lendített, aki félelmében átadta az elkövetőnek a nála lévő 3.000,- Ft-ot. Az elkövető felszólította a sértettet, hogy a mobiltelefonját is adja át, aki ezt megtagadta, ekkor a gyanúsított husánggal meglökte és többször felé ütött. A sértett elfutott, az elkövető kerékpárral üldözte, amit csak akkor hagyott abba, amikor a sértett felhívta a segélyhívót. A Csongrád Megyei Főügyészség a felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne. A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, a végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.