Közélet

A hidrogéntechnológia terjedését szorgalmazza a Hidrogén Tanács

A hidrogéntechnológia terjedését szorgalmazza a Hidrogén Tanács

2017. január 30., hétfő
A hidrogéntechnológia terjedését szorgalmazza a Hidrogén Tanács

A hidrogénalapú technológiák szélesebb körű alkalmazását sürgetik energetikai, közlekedési és ipari világcégek, az általuk alapított Hidrogén Tanács szerint a hidrogén energiaforrásként való felhasználása a globális klímavédelmi célok sikeréhez is hozzájárulhat - közölte a Toyota kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Hidrogén Tanácsban a Toyota mellett az Air Liquide, az Alstom, az Anglo American, a BMW GROUP, a Daimler, az ENGIE, a Honda, a Hyundai Motor, a Kawasaki, a Royal Dutch Shell, a The Linde Group és a Total vesz részt két társelnök irányítása alatt, akiket más-más földrészről és ipari szektorból jelölnek ki. A testület első, Davosban tartott ülésén idén januárban elkötelezte magát a 2015-ös Párizsi Egyezményben vállalt klímavédelmi célok mellett, egyúttal ígértet tett a hidrogénnal kapcsolatos befektetések növelésére - írták. A testület tagjai jelenleg közel másfél milliárd eurót fektetnek évente a hidrogéntechnológiák fejlesztésébe, népszerűsítésébe - áll a Toyota közleményében. A vállalat ismertette: a hidrogén sokoldalú és tiszta energiahordozó, mivel alkalmazása a felhasználás helyén nem jár széndioxid-kibocsátással, az erre épülő alkalmazások ráadásul sokat fejlődtek az utóbbi években és széles körben elérhetőek. A hidrogénalapú technológia segíthet a széndioxid-kibocsátás mérséklésében, ami nem csak a közlekedésben, hanem más iparágakban is fontos szempont, ezért a Hidrogén Tanács szerint a hidrogén a jövő kulcsfontosságú energiaforrása lehet - írták. Hozzátették: a testület szakértői segítséget nyújt a hidrogénben rejlő lehetőségek megismertetésében és népszerűsítésében, egyúttal szorgalmazza a kormányok, nagyvállalatok, nemzetközi szervezetek és civil kezdeményezések összefogását annak érdekében, hogy kiterjedt töltőhálózatok épüljenek a városok hidrogénellátása érdekében, fejlődjön hidrogéntechnológia és új stratégiák szülessenek annak felhasználására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.