Közélet

A cseh államfő üdvözölte Donald Trump menekültekkel kapcsolatos döntését

A cseh államfő üdvözölte Donald Trump menekültekkel kapcsolatos döntését

2017. január 28., szombat
A cseh államfő üdvözölte Donald Trump menekültekkel kapcsolatos döntését

Milos Zeman cseh államfő szombaton üdvözölte Donald Trump amerikai elnök döntését, hogy pénteken azonnali hatállyal felfüggesztette a szíriai és néhány más muszlim országból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba.

"

Donald Trump

, az Egyesült Államok elnöke védelmezi országát, az állampolgárok biztonságát tartja szem előtt. Pontosan azt teszi, amit az Európai Unió elitje nem tesz" - tolmácsolta a cseh köztársasági elnök véleményét

Jirí Ovcácek

szóvivő a Twitteren közölt bejegyzésében. A szóvivő szerint

Milos Zeman

, aki már hosszú ideje ellenzi a muszlim migránsok befogadását Csehországba és Európába, most az Egyesült Államokban szövetségesre talált. "Az elnök úr már régen ellenzi a muszlim migránsok befogadását. A Cseh Köztársaság állampolgárainak a biztonságát prioritásnak tartja. Most szövetségest találtunk az Egyesült Államokban" - írja Jirí Ovcácek. Milos Zeman a migránsválság során az elmúlt két évben többször követelte, hogy Csehország és az Európai Unió szigorítsa meg a határainak védelmét, és korlátozza a migránsok beözönlését. A cseh elnök szerint a muzulmán migránsokat nem szabadna beengedni Európába, mert kultúrájuk összeegyeztethetetlen az európai kultúrával, és semmiféle lehetőséget nem lát a bevándorlók társadalmi integrálására. Zeman úgy véli, hogy egyértelmű összefüggés van az iszlám bevándorlók és az Európában történt terrorista cselekmények között. A cseh államfő migránsügyben elfoglalt álláspontját több nemzetközi emberi jogi szervezet és európai politikus is bírálta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.