Közélet

Vádemelés az uszodai tolvajokkal szemben

Vádemelés az uszodai tolvajokkal szemben

2016. december 21., szerda
Vádemelés az uszodai tolvajokkal szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a két szegedi és egy ásotthalmi fiatallal szemben, akik a nyáron tíz öltözőszekrényt törtek fel egy szegedi fürdőben.

A vádirat szerint a vádlottak - akik közül egy fiatalkorú, egy pedig alig töltötte be a 18. születésnapját - június 27-én és július 2-án az első alkalommal négy, míg a második alkalommal hat öltözőszekrényt törtek fel az egyik szegedi fürdő férfi öltözőjében. A vádlottak módszere szerint egyikőjük az öltözőszekrényeket feszítette fel, a másik vádlott az öltöző hajszárítójánál, míg a harmadik vádlott a fürdő közelében személygépkocsiból történt figyeléssel segítette a bűncselekmény elkövetését. A vádlottak jellemzően készpénzt, de előfordult, hogy értékesebb karórát, mobiltelefont, vagy személyi okmányokat is magukhoz vettek. A vádlottak által eltulajdonított legkisebb érték 2.000.-Ft, míg a legnagyobb 70.000.-Ft volt. A járási és nyomozó ügyészség a vádlottakat a sértetteket ért kár szerint minősülő, dolog elleni erőszakkal és üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekményével, valamint okirattal visszaélés vétségével vádolja. A vádlottak közül egy személy ezen ügyben, míg a másik két férfi más ügyekben előzetes letartóztatásban várja a Szegedi Járásbíróság bűnösségük kérdésében való döntését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.