Bulvár

Vádat emeltek a robbantással fenyegetőző szegedi férfival szemben

Vádat emeltek a robbantással fenyegetőző szegedi férfival szemben

2016. december 1., csütörtök
Vádat emeltek a robbantással fenyegetőző szegedi férfival szemben
jog_birosag_torveny

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a rendőrségre telefonált be robbantással fenyegetőzve, továbbá édesanyját is zaklatta.

A vádirat szerint vádlott - aki egyébként kábítószerfüggő - 2016. augusztusában mobiltelefonjáról szöveges üzenetben életének kioltásával fenyegette meg édesanyját, amelyeket a következő két napban több alkalommal meg is ismételt. Az üzenetek között szerepelt az is, hogy megrongálja az édesanyja lakását, illetőleg felgyújtja azt. Mindezeken túlmenően 2016. szeptember 6-án délután 2 óra körül a vádlott betelefonált a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, ahol bejelentette, hogy „szólok, hogy összeraktam egy bombát, majd kipróbálom”. A telefonhívást 10 perc múlva megismételte, amikor csak annyit közölt, hogy „Allah Akbar”. Az ügyészség a vádlottat zaklatás vétségével, valamint közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.