Egyetem

Újraélesztő asztalt is kapott a szegedi szülészeti klinika

Újraélesztő asztalt is kapott a szegedi szülészeti klinika

2016. december 7., szerda
Újraélesztő asztalt is kapott a szegedi szülészeti klinika
adomany05_gs

A Korábban Érkeztem Alapítvány közel 7 millió forintot gyűjtött a szeptemberi Szent Gellért Fesztivál jótékonysági koncertjén. Az összegből jutott a dél-alföldi régió legnagyobb kórházainak, valamint a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának is. A szülészeti osztály és műtői immár rendelkeznek az elengedhetetlen melegítő asztallal.

Kétmillió forint értékben kapott melegítő- és újraélesztő asztalt, valamint félmillió forintos pulzusszám- és oxigéntelítettség mérésére alkalmas eszközt szerdán a szülészeti klinika. Immár a klinika minden szülőszobájában és műtőjében rendelkezésre áll az újszülött-ellátásban elengedhetetlen eszköz, melyet saját vagy egyetemi forrásból nem tudott volna megvásárolni a klinika - mondta

Németh Gábor

tanszékvezető egyetemi docens. Hangsúlyozta, a születést követő néhány perc a legkritikusabb pillanatok egyike, de azonnal kezelésbe tudják venni akár az 1000 grammos koraszülötteket is, akiknek így nemcsak a túlélésre, hanem a normál fejlődésre is lehetőségük van.

Orvos Hajnalka

egyetemi docens hozzátette, a szülések 10 százalékában szükség van a melegítő asztalra, mely bármilyen beavatkozáshoz elengedhetetlen a kicsik számára. Ezen az eszközön végzik a lélegeztetést és az intenzív ápolást is. A Korábban Érkeztem Alapítvány a szeptemberi jótékonysági koncertjén,

Rost Andrea

és

Dolhai Attila

közreműködésével közel 7 millió forintot gyűjtött - jelentette be

Rádi Katalin

, az alapítvány alapítója. Ebből az összegből támogatni tudták a régió legnagyobb kórházait is, így a gyulai, a kecskeméti és a szegedi gyermekklinika is részesült az adományból. A felajánlást anyaszobák és a legszükségesebb eszközök beszerzésére fordítják majd az intézmények. Anyaszobát a szegedi klinika is kapott, mely Németh Gábor szerint azóta telt házzal működik. A szobákba olyan édesanyáknak adnak szállást, akik nem Szegeden élnek és gyermekük hosszú távú ellátásra szorul a gyermekklinikán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.