Közélet

Szirénázó tűzoltóautóval érkezett a Mikulás a GEMMA-központba + FOTÓK

Szirénázó tűzoltóautóval érkezett a Mikulás a GEMMA-központba + FOTÓK

2016. december 6., kedd
Szirénázó tűzoltóautóval érkezett a Mikulás a GEMMA-központba + FOTÓK
gemma_mikulas13_gs

Énekszóval fogadták a Mikulást a GEMMA fiataljai, akinek a fuvarozását idén a tűzoltók vállalták. Mivel minden gyerek jól viselkedett egész évben, csokoládéval teli ajándékcsomagot kaptak egytől-egyig.

Első alkalommal rendeztek nagyszabású Mikulás-ünnepséget

a tavaly átadott GEMMA-központban

, a Bakay Nándor utcai intézmény udvarán énekszóval várták a nagyszakállút a gyerekek. Egyikük,

Horváth Gyuri

vállalta, hogy elkalauzolja a szirénázó tűzoltóautóval érkezett Mikulást, szerinte ugyanis az intézményvezetőnek sok a dolga és fáradt, ezért örömmel átvállalta tőle a házigazda szerepét. Az ebédlőben a vállalkozó szellemű fiatalok verseket is szavaltak a Mikulásnak, majd Gyuri szólította egyesével társait, akik édességgel teli csomagot kaptak. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyümölcsökkel és szaloncukorral is kedveskedett a gyerekeknek, nem csupán a Mikulás szállításáról gondoskodtak a tűzoltók.

Molnár Krisztina

tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elárulta, kollégáival sokat gondolkodtak azon, hogy miként is tehetnék még különlegesebbé ezt a napot, végül úgy döntöttek, hogy tűzoltóautóval hozzák el a fiataloknak a Mikulást, és bár a nevelők már megtanították a gyerekeknek, hogy szánkóval érkezik a nagyszakállú, a szirénázó tűzoltófecskendő is nagy sikert aratott. Hozzátette, több oktatási intézménnyel tartják a kapcsolatot, rendszeresen járnak a tűzoltók iskolai rendezvényekre, de ez volt az első alkalom, amikor december hatodikán látogattak el egy iskolába, s reméli, hagyományt teremtenek. „Általában családias körben, a szülők és a kollégák bevonásával várjuk a Mikulást, ilyen nagyszabású programunk még nem volt december 6-án” – tudtuk meg

Péntek Imréné

intézményvezetőtől. Karácsony közeledtével a gyerekek bevonásával több programot rendeznék még a GEMMA-központ fiataljainak bevonásával. December 16-án ünnepséget szerveznek, amelyre a támogatóikat invitálják, míg 21-én a szülőkkel ünnepelnek közösen. December 18-án pedig a dómban a Napfényes Gyermekarcok jótékonysági koncertre invitálják mindazokat, akik támogatni szeretnék a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ-Fejlesztő Iskola munkáját. Péntek Imréné elmondta, ebben a tanévben indították el a készségfejlesztő iskolájukat, ahová 16-ik életévüket betöltött fiatalokat várnak, jelenleg öt fővel működnek. Van egy speciális általános iskolai osztályuk is, ahová szintén öten járnak, míg a fejlesztő iskolában harminc súlyosan, halmozottan sérült gyermeket látnak el. Mivel a Szőregen működő nappali intézmény ellátottjai is csatlakozni szoktak hozzájuk, átlagosan 65 gyerekekről gondoskodnak. A Bakay Nándor utcai épület felújítása azonban még tart, az a terv, hogy a következő nevelési év kezdetére mindhárom szintet olyan állapotba hozzák, hogy használhassák. Ha ez megvalósul, akkor további 20 gyermeket tudnak majd felvenni a GEMMA-központba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.