Közélet

Szakértő: Törökország külpolitikája jelentős fordulatot vett

Szakértő: Törökország külpolitikája jelentős fordulatot vett

2016. december 31., szombat
Szakértő: Törökország külpolitikája jelentős fordulatot vett

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint Törökország külpolitikája jelentős fordulatot vett, de nem távolodott el teljesen a Nyugattól.

Az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában a szakértő azt mondta, Törökország valamelyest elfordult a Nyugattól, de nem annyira, hogy ne tudna visszatalálni Európához, annak ellenére, hogy újabb és újabb alkukat kötött Moszkvával.

Nógrádi György

megjegyezte, hogy a Törökország és az Európai Unió közötti egyezség három pontjából csak egy teljesült, a pénz egy részét megkapták, de továbbra is vízumkényszer van érvényben, és az uniós tagság felé sem történtek elmozdulások. A török politika legnagyobb kérdése most szerinte, hogy Irak és Szíria egyben marad-e, létrejön-e kurd autonóm terület, amely egy önálló kurd államhoz vezethetne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.