Sport

Storcz Botond nem pályázik a kajak-kenu válogatott kapitányi posztjára

Storcz Botond nem pályázik a kajak-kenu válogatott kapitányi posztjára

2016. december 12., hétfő
Storcz Botond nem pályázik a kajak-kenu válogatott kapitányi posztjára
storczbotond_szs

A válogatottat nyolc évig irányító Storcz Botond nem nyújtott be pályázatot a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ) a felnőtt válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A hétfő délután két órakor lejárt határidőig

Hüttner Csaba, Simon Miklós, Szabó Attila

és

Vaskuti István

adta be jelentkezését a posztra, az utánpótlás kapitányi tisztségre az eddigi kapitány, Hüttner Csaba és

Szabó András

kandidál - tájékoztatott az MKKSZ. A parakenu szakág szövetségi kapitánya továbbra is az eddigi vezetőedző, Weisz Róbert lehet, mivel egyedül ő pályázott. A szakmai igazgatói posztra kilencen -

Doma Gergő, ifj. Foltán László, Kubina Ádám, Parti Zoltán, Rajna András, Szabó András, Szabó Attila, Szekszárdi Ferenc

és

Vaskuti István

- jelentkeztek.

Schmidt Gábor

, az MKKSZ pénteken megválasztott új elnöke a délelőtti sajtótájékoztatón azt mondta, négy év után január 1-jétől a vezetőedzői helyett ismét visszatér a szövetségi kapitányi poszt a felnőtt, az utánpótlás és a paraválogatottnál. Ezek mellett a szakmai igazgatói tisztségre is pályázatot írtak ki, Csabai Edvin ugyanis hetekkel korábban jelezte, hogy nem folytatja a munkát. Hozzátette: még ezen a héten meghallgatják a pályázókat egy nyílt szakmai bizottsági ülésen, az elnökség pedig jövő hétfői ülésén hagyhatja jóvá a kinevezéseket. Schmidt Gábor úgy fogalmazott: az új alapszabály szerint a válogatottakkal kapcsolatos döntések visszakerülnek a szövetségi kapitányokhoz, ők dolgozzák ki a felkészülési programokat, amelyeket megvizsgál majd a versenysportbizottság, az elnökségnek pedig a jövőben csak jóváhagyási jogköre lesz. A kapitányok jelölik ki a válogatott kereteket és a csapatokat is.

Storcz Botond

háromszoros olimpiai bajnok kajakos 2008 decemberétől volt a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, majd vezetőedzője. "Egyszerű a helyzet: nem akartam pályázni egy olyan munkára, amelyet nyolc éve ellátok. Ha nem lenne pályázat, akkor gondolkodnék a folytatáson" - mondta az MTI érdeklődésére a 41 éves szakember. Hozzátette: biztos abban, hogy marad a sportágban, de még nem tudja, milyen módon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.