Egyház

Sorban állt a pápa egy római patikában

Sorban állt a pápa egy római patikában

2016. december 21., szerda
Sorban állt a pápa egy római patikában
ferenc_papa

Egy Vatikánvároshoz közeli római gyógyszertár dolgozóinak Facebook-profilján jelent meg a hír, hogy Ferenc pápa kedden besétált a patikába és cipőt vásárolt magának.

A katolikus egyházfő érkezése előtt kevéssel a patikába telefonált, megkérdezte, árulják-e az általa keresett ortopéd cipőt. Amikor megérkezett a gyógyszertárba, beállt a sorba. Az interneten közölt felvételek szerint a katolikus egyházfőt csak egy biztonsági ember kísérte, az is kellő távolságban. Az olasz sajtó szerint

Ferenc pápa

gyalog jutott el a pápai állam melletti Via Gelsomino utcában levő gyógyszertárig. Innen autóval vitték vissza a Vatikánba. Nem ez az első alkalom, hogy Ferenc pápa kiment vásárolni Rómába. Tavaly a belváros egyik optikusához ment el szemüveglencsét cserélni. Akkor autóval vitték a Vatikántól az üzletig, ahol pillanatok alatt elterjedt az egyházfő jelenlétének a híre, és hatalmas tömeg verődött össze. Az optikus később elmesélte, hogy Ferenc pápa személyesen, készpénzzel fizetett. Pápává való megválasztása másnapján, 2013 márciusában, Ferenc pápa gyalogosan kisétált a Vatikánból Rómába a pápai állam Szent Anna-kapuján. A kapukat őrző svájci gárdisták és a vatikáni biztonsági emberek vették észre, hogy az egyházfő az emberekkel teli római utcákon tartózkodik, ezért gyorsan visszafordították a Vatikánba. Ferenc pápa már több interjúban elmondta, hogy néha szívesen kimenne Róma utcáira sétálni, vagy elmenne egy pizzériába, de tudja, hogy nem teheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.