Közélet

Sokan ünneplik a Karácsonyt a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban

Sokan ünneplik a Karácsonyt a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban

2016. december 6., kedd
Sokan ünneplik a Karácsonyt a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban
jatszohazi_karacsony01_gs

Közösségeket épít játékok, élmények és tudás segítségével Tarjánban a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ. A december a Csongor téren is az ünnepekre való készülődéssel telik, a közösségek összegyűlnek, hogy együtt hangolódjanak a meghitt családi együttlétre. Ismét lesz Retro Filmklub és folytatódik a Pilates – gerinctréning sorozat is.

Decemberi kiemelt programok:

Karácsonyi ünnepségek

"Számos közösségünk, rendszeres vendégeink ünneplik decemberben nálunk is a Karácsonyt, műsorokkal, zenével, ajándékozással. December 18-án, vasárnap 10 órától a Játszóházunk gyermekeinek rendezünk Karácsonyi ünnepséget, míg december 19-én, hétfőn 16 órától nyugdíjas közösségeink tagjai ünnepelnek együtt. Vendégül látjuk a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatót is, Karácsonyi ünnepségüket december 21-én, szerdán 17 órától tartják közösségi házunkban. Decemberben emellett több hasznos, érdekes programmal várja az érdeklődőket, a meglévő és folyamatosan formálódó közösségeink tagjait a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ, ahol minden program ingyenes" - tudatta a Központ. December 5-én, 10 órától – ahogy minden hétfő délelőtt – várja az érdeklődőket Kézimunka kör. A december a karácsonyi készülődéssel telik: karácsonyfadíszeket és asztali díszeket készítenek a szorgos kezek, bárki nyugodtan csatlakozhat, hiszen jó társaságba érkezik, és hozzáértő segítséget is kap a csapat tagjaitól. December 13-án, 17 órától a Tarjáni Kulturális Programok részeként jelentkezik ismét a Szegedi Retro Filmklub, ahol

Szabó István

operatőr mutatja be filmjei segítségével, milyen is volt a régi Szeged, mire lehetünk mi büszkék. Ez alkalommal az 50 éves a szegedi Molnár Dixieland Band című összeállítást vetítjük, amely koncerteket felidézve számol be Magyarország legrégebben fennálló és legismertebb nem fővárosi jazz-zenekara sikereiről. Az est vendége lesz

Molnár Gyula

, az együttes vezetője. Decemberben is minden hétköznap 9 és 13 óra között továbbra is Közösségi teadélelőttre hívják azokat, akik szívesen beszélgetnek, ismerkednek társasjátékozás, kártyázás, sakkozás közben. A betérőket könyvolvasói klub is várja. Folytatódik a Pilates gerinctréning, és ebben a hónapban is nosztalgiabulik várják az egyedülállókat a Magányosok klubjában. "Délutánonként elsősorban a gyerekeket és a gyermekes családokat várja gazdag kínálattal a Játszóházunk. Számos csocsó- és pingpongasztal, léghoki és más társasjátékok, szervezett programok közül lehet választani, ezek az egész pici gyerekektől a kamaszokig mindenkinek szólnak, biztosított az ingyenes wi-fi elérés is. A kisgyermekes anyukákat megújult Babasarok várja. Szintén minden hétköznap délután ingyenes Korrepetitor tanodával segítjük a gyerekek iskolai felkészülését, és szaktanári segítséget adunk az általános iskolástól a középiskolás korú diákoknak, különösen az angol, a matematika, a történelem, a magyar irodalom területén" - írja a Központ közleménye.

Főbb játszóházi programok:

December 6. 17 óra – Játszóházi Mikulás December 7. 17.30 óra – Gyerek Zumba December 9. 17 óra – Adventi Mesekuckó December 13. 17 óra – Mézeskalács díszítés December 15. 17 óra – Karácsonyi képeslapkészítés December 16. 17 óra – Tini szórakozó est December 18. 10 óra – Játszóházi karácsonyi ünnepség A közösségi ház december 23-a és január 1-je között zárva tart, nyitás január 2-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.