Közélet

Rogán: oda kell figyelni az emberekre

Rogán: oda kell figyelni az emberekre

2016. december 21., szerda
Rogán: oda kell figyelni az emberekre

Oda kell figyelni az emberekre, és markánsabban kell ki állni az európai érdekekért - hangoztatta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Demokratának adott interjúban.

A miniszter egyetértett abban, hogy 2017 a lázadás éve lesz, és ezt azzal magyarázta: "az elefánttornyokba zárkózó liberális politikai elitek ellen" sok helyen fellázadtak a világban. Értékelése szerint erről szólt az amerikai elnökválasztás és a Brexit is, ugyanis a politikai elit nem törődött azzal, hogy mit gondolnak az emberek a bevándorlásról, a gazdaságról, a nemzeti érdekek védelméről. Magyarország sajátos helyzetben van, mert régóta ellenzékben van Brüsszelben. Míg a magyar kormány az emberek megkérdezését hirdeti az unióban, addig Brüsszelben egy olyan elvont, ideológiai politizálás zajlik, amelynek semmi köze az Európai Néppárt értékeihez - tette hozzá a tárcavezető. "A régi liberális Európa csúfos bukásra ítéltetett" - fogalmazott, kifejtve: ha Brüsszel továbbra is azt szajkózza, amit eddig, akkor az emberek szembefordulnak vele. 2017-ben csak azok az európai kormányok maradhatnak hatalmon, amelyek meghallják az emberek szavát - összegzett

Rogán Antal

. A miniszter az interjúban beszélt arról is, hogy az alaptörvény-módosítás ügyében a Jobbik és az MSZP is félrevezette az embereket, szerinte a két párt semmiben sem különbözik egymástól. Kifejtette: az MSZP elnöke a népszavazás előtt még a kötelező kvóta elleni intézkedések megszavazását ígérte, a Jobbik pedig csak ürügyet keresett, hogy nemet mondhasson az alkotmánymódosításra, a letelepedési kötvények ellen ugyanis éveken át nem emelt kifogást. Azzal összefüggésben, hogy a Jobbik Szentendrén nem indít önálló jelöltet az időközi választáson, a miniszter azt mondta, ez egy újabb bizonyítéka annak, hogy a hatalom mindennél fontosabb számukra. "Ha a Jobbiknak az elvek fontosak lennének, sosem állnának össze Gyurcsány Ferenc pártjával és annak köreivel" - vélekedett, az esetet a jobboldali szavazóknak figyelmeztetésként tartva. Világosan látszik, mire számíthatnak a jövőben - mondta. Kitért arra is, hogy értékelése szerint a Hír TV-nek már semmi köze a jobboldalhoz, a Jobbik mellett hosszú idő után

Gyurcsány Ferenc

is felbukkant ott, februártól pedig

Kálmán Olga

is odaigazol. Rogán Antal a lapnak célként fogalmazta meg, hogy mindenkinek megérje dolgozni. Ehhez adócsökkentést tartott szükségesnek, jelezve: a személyi jövedelemadó több lépésben csökkent, azonban a munkáltatókat terhelő adókat is csökkenteni kell, hogy tudjanak bért emelni. Elmondta, hogy a kormány közel 600 ezer munkahelyet teremtett, és ma többen dolgoznak, mint a rendszerváltás óta bármikor. A miniszter ugyanilyen fontosnak tartotta a népesség fogyásának megállítását. Ennek érdekében a bevándorlással szemben, a családok támogatása mellett foglalt állást. Kérdezték arról is, hogy a kormány miért állt az RMDSZ mögé a romániai választáson. Válaszában úgy fogalmazott: nem az RMDSZ, hanem a magyar egység mellett álltak ki. A magyarság érdekeként hivatkozott arra, hogy legyenek magyar képviselők a bukaresti parlamentben, és a magyar kormány kötelességének tartotta, hogy a többségi akarat mellett álljon ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.