Közélet

Rétvári: többlettámogatások az év végén

Rétvári: többlettámogatások az év végén

2016. december 21., szerda
Rétvári: többlettámogatások az év végén
retvari_forum_tiszasziget002

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint az idei év vége nem a zárolásokról, hanem a többlettámogatásokról szól.

Rétvári Bence

szerdán az MTI-nek azt mondta: a támogatások nyertese az egészségügy, mivel 70 milliárd forintnyi többletet kapott a korábbi kormánydöntések alapján. Ennek egy részét adósságtörlesztésre már megkapta az ágazat, míg a következő időszakban a hatékonyság növelésére fordíthatnak pluszforrásokat. Az utánpótlás-nevelési és versenysport-fejlesztési programokra, ifjúsági, illetve felnőtt világversenyek megszervezésére is több pénz juthat, ezzel párhuzamosan pedig 23 sportszervezet kaphat támogatást, a diáksportra, a fogyatékkal élők sportolására, edzők támogatására is pluszforrások jutnak. Kitért arra, hogy egy szegedi multifunkcionális sportcsarnok megépítéséről is döntött a kormány. Rétvári Bence hangsúlyozta: "ezeknek az egészségügyre, egészségmegőrzési célra is fordítható többlettámogatásoknak a forrása az, hogy Magyarország és a magyar gazdaság erősödik". Az oktatásra 54 milliárd forintnyi többlet jut, így 60-70 település 120 iskolája és óvodája újulhat meg, bővülhet vagy jöhetnek létre újabb intézmények - sorolta. Az államtitkár elmondta: olyan civil szervezetek is támogatást kaphatnak, amelyek felzárkózási vagy tehetségprogramokkal foglalkoznak. Ilyen például a Snétberger Központ, de művészeti együttesek, zeneiskolák, vidéki folyóiratok is támogatáshoz juthatnak. A Roma Oktatási és Kulturális Központ létrejöttét 1,6 milliárd forinttal támogatja a kormány - mondta Rétvári Bence, hozzátéve, hogy a pénzt még az idén, valószínűleg a két ünnep között megkaphatják az érintettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.