Közélet

Összefogás az informatikai ágazat munkaerőgondjainak enyhítésére

Összefogás az informatikai ágazat munkaerőgondjainak enyhítésére

2016. december 1., csütörtök
Összefogás az informatikai ágazat munkaerőgondjainak enyhítésére
internet_szamitogep_laptop_informatika

Az informatikai ágazat munkaerőgondjain kíván enyhíteni a hazai szakmai képviseleti szervezetek és vezető informatikai vállalatok támogatásával létesült IThon.info információs és közvetítő portál - tájékoztatta szerdán az MTI-t az IThon.info.

Az informatika Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata az átlag feletti bérek ellenére is súlyos munkaerő- és utánpótláshiányban szenved. Az ígéretes jövő előtt álló és nagy értékteremtő potenciállal rendelkező ágazatban jelenleg mintegy 30 ezer szakember hiányzik - írja a közlemény. Az IVSZ (Informatikai- Elektronikai és Távközlési Vállalkozások Szövetsége) és a VISZ (Vezető Informatikusok Szövetsége) támogatását élvező IThon.info portál célja tájékoztatással és közösségépítéssel felkelteni a fiatalok érdeklődését a szakma iránt. A platform egyúttal lehetőséget biztosít az ágazat munkáltatóinak, valamint a szakképzéssel foglalkozó intézményeknek is ajánlataik bemutatására. A kezdeményezés mellett a legnagyobb magyarországi cégek sorakoztak fel, többek között az Accenture, az Audi, a Deloitte, a Graphisoft, az IT Services Hungary, a KPMG, a Mol és az XAPT - írja az IThon.info közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.