Közélet

Novák Katalin: a kormány arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét

Novák Katalin: a kormány arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét

2016. december 4., vasárnap
Novák Katalin: a kormány arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét
novak_katalin_gs

A kormány 2010-ben arra vállalkozott, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár vasárnap, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint ez nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten sem számít kis vállalásnak, hiszen azt jelenti, a nyugdíjasok ugyanazokat a dolgokat tudják megvásárolni a pénzükből az idén, mint tavaly, legyen bármekkora az infláció. "Egy olyan rendszert alakítottunk ki 2010-ben, amiben a nyugdíjasok nem tudnak rosszul járni" - hangsúlyozta.

Lázár János

csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány érdemben tud segíteni a nyugdíjasok megélhetésében. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt több lépés összességével magyarázta, köztük azzal, hogy nem volt infláció, 30 százalékkal csökkentek a rezsiköltségek, jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, karácsonykor pedig 2,8 millió nyugdíjas részesül fejenként 10 ezer forintos Erzsébet-utalványban. A tárcavezető szerint az idei költségvetés sikeresen zárul, ez az egyik legjobb év volt a bevételek szempontjából, ezért az a méltányos és fair, ha a nyugdíjasok is részesülnek a közös munka eredményéből. Jelezte azt is, hogy a jövő évi nyugdíjemelés 56 milliárd forint többletet igényel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.