Sport

Női labdarúgás: összefogott Csongrád és Békés a balesetet szenvedett lányokért + FOTÓK

Női labdarúgás: összefogott Csongrád és Békés a balesetet szenvedett lányokért + FOTÓK

2016. december 21., szerda
Női labdarúgás: összefogott Csongrád és Békés a balesetet szenvedett lányokért + FOTÓK
mezobereny_jotekonysagi_torna

Jótékonysági kispályás tornát rendeztek Mezőberényben azon lányok megsegítésére, akik a Csongrád megyei bajnokságban szereplő csapat idegenbeli meccséről tartottak haza, majd útközben súlyos autóbalesetet szenvedtek. A felajánlások a lányok gyógyulását segíthetik, kettejüket Budapesten ápolják.

Október 22-én súlyos autóbalesetet szenvedtek a Mezőberényi FC Csongrád megyei I. osztályban szereplő női labdarúgói: a meccsről hazatartó lányok autója a Kamut felé vezető úton három-négy fát is letarolt, a műszerfal egyik darabja kiszakadt a helyéről, és kitört a gépjármú egyik kereke is - a játékosok közül ketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. az ő megsegítésükre fogott össze a Csongrád és Békés megyei női labdarúgás, aminek eredményeképp december 17-én egy öregfiúk tornával összekötött kispályás jótékonysági tornát rendeztek Mezőberényben. A női mezőnyben a Ferencváros, a Nagymágocs, a Szentmihály, a Debreceni Labdarúgó Akadémia és a Mezőberény vett részt, míg az öregfiúk gáláján a Debrecen, az 1994-ben az NB I-ben bronzérmet nyert Békéscsaba számos klasszisa többek között

Mracskó Mihállyal

és

Szenti Zoltánnal

a soraiban,

Pásztor István

irányításával lépett pályára, a parlamenti válogatott mellett pedig a mezőberényi öregfiúk léptek pályára. "Egy közösség azért közösség, mert közös céljaik vannak, tisztelik és kiállnak egymásért. Ezt bizonyította a két megye női szakága, mindenki jött az első hívó szóra. A Magyar Labdarúgó Szövetség a négy hölgynek a gyógyulás segítéséért egy-egy válogatott mezt adott át, a Ferencváros legjobbjaival, magyar válogatott játékosaival érkezett. Az MLSZ Békés megyei igazgatósága komoly tárgyi ajándékokat ajánlott fel, Csongrád megye a játékvezetést biztosította a tornára ingyen és bérmentve. A labdarúgás közösségi erejét bizonyított ez a rendezvény.

Dankó Béla

, az MLSZ elnökségi tagja, valamint a Békés megyei társadalmi elnök levélben köszöntötte a megjelenteket, nagyon jelentős, mély és nagy összefogást bizonyító rendezvény volt" - összegezte portálunknak a múlt szombati eseményt Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója. A belépő megváltásával bárki hozzájárulhatott a lányok felgyógyulásához, a jelképes, 500 forintos összeg mellett volt olyan, aki több ezer forintért váltott belépőt. Két helyi vállalkozó,

Kolozsi József

és

Pálfi Zsolt

is komoly anyagi áldozattal járultak hozzá a torna létrejöttéhez Mezőberény városának önkormányzata mellett, amit a mezőberényi nagycsaládosok egyesülete is támogatott. Mint azt Budai István, az együttes vezetője kifejtette, a felajánlott összeg meghaladta a 400 ezer forintot is, valamint három elárverezett, igen értékes ereklyével is segítik a mezőberényi lányokat:

Szpislják Zsolt

, az MLSZ Békés megyei igazgatója a 2016-os futballévkönyvet,

Bernd Storck

,

Dárdai Pál

és

Király Gábor

aláírásával ellátott könyvet ajánlotta fel, egy Szalai-feliratú, a csatár szignójával ellátott mez is elkelt, valamint az 1994-es bronzérmes Békéscsaba játékosai által aláírt labdát is felajánlottak. "Ketten még Budapesten, a rehabilitációs központban gyógyulnak, őket az életveszélyen túli állapot után Gyuláról, valamint Szegedről egyenesen a fővárosba szállították, speciális gyógytornákkal segítik őket. Az egyik lány már sétál, a másik még a talpra állás folyamatában van. Egy kislány személyesen részt is tudott venni a tornán, viszont volt, aki nem vállalta a szereplést, ezt az embernek fel kell tudnia dolgoznia, de még friss az élmény" - fogalmazott Budai István, aki hozzátette, a felajánlott összegek az érintett családoknak jelentenek rengeteget, akikre jelentős anyagi terhet ró a lányok fővárosi kezelése, ezen próbáltak segíteni kezdeményezésükkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.