Írjon nekünk

Sport

Női labdarúgás: összefogott Csongrád és Békés a balesetet szenvedett lányokért + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

mezobereny_jotekonysagi_torna

Jótékonysági kispályás tornát rendeztek Mezőberényben azon lányok megsegítésére, akik a Csongrád megyei bajnokságban szereplő csapat idegenbeli meccséről tartottak haza, majd útközben súlyos autóbalesetet szenvedtek. A felajánlások a lányok gyógyulását segíthetik, kettejüket Budapesten ápolják.

Október 22-én súlyos autóbalesetet szenvedtek a Mezőberényi FC Csongrád megyei I. osztályban szereplő női labdarúgói: a meccsről hazatartó lányok autója a Kamut felé vezető úton három-négy fát is letarolt, a műszerfal egyik darabja kiszakadt a helyéről, és kitört a gépjármú egyik kereke is – a játékosok közül ketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. az ő megsegítésükre fogott össze a Csongrád és Békés megyei női labdarúgás, aminek eredményeképp december 17-én egy öregfiúk tornával összekötött kispályás jótékonysági tornát rendeztek Mezőberényben. A női mezőnyben a Ferencváros, a Nagymágocs, a Szentmihály, a Debreceni Labdarúgó Akadémia és a Mezőberény vett részt, míg az öregfiúk gáláján a Debrecen, az 1994-ben az NB I-ben bronzérmet nyert Békéscsaba számos klasszisa többek között Mracskó Mihállyal és Szenti Zoltánnal a soraiban, Pásztor István irányításával lépett pályára, a parlamenti válogatott mellett pedig a mezőberényi öregfiúk léptek pályára.

“Egy közösség azért közösség, mert közös céljaik vannak, tisztelik és kiállnak egymásért. Ezt bizonyította a két megye női szakága, mindenki jött az első hívó szóra. A Magyar Labdarúgó Szövetség a négy hölgynek a gyógyulás segítéséért egy-egy válogatott mezt adott át, a Ferencváros legjobbjaival, magyar válogatott játékosaival érkezett. Az MLSZ Békés megyei igazgatósága komoly tárgyi ajándékokat ajánlott fel, Csongrád megye a játékvezetést biztosította a tornára ingyen és bérmentve. A labdarúgás közösségi erejét bizonyított ez a rendezvény. Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja, valamint a Békés megyei társadalmi elnök levélben köszöntötte a megjelenteket, nagyon jelentős, mély és nagy összefogást bizonyító rendezvény volt” – összegezte portálunknak a múlt szombati eseményt Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója.

A belépő megváltásával bárki hozzájárulhatott a lányok felgyógyulásához, a jelképes, 500 forintos összeg mellett volt olyan, aki több ezer forintért váltott belépőt. Két helyi vállalkozó, Kolozsi József és Pálfi Zsolt is komoly anyagi áldozattal járultak hozzá a torna létrejöttéhez Mezőberény városának önkormányzata mellett, amit a mezőberényi nagycsaládosok egyesülete is támogatott. Mint azt Budai István, az együttes vezetője kifejtette, a felajánlott összeg meghaladta a 400 ezer forintot is, valamint három elárverezett, igen értékes ereklyével is segítik a mezőberényi lányokat: Szpislják Zsolt, az MLSZ Békés megyei igazgatója a 2016-os futballévkönyvet, Bernd Storck, Dárdai Pál és Király Gábor aláírásával ellátott könyvet ajánlotta fel, egy Szalai-feliratú, a csatár szignójával ellátott mez is elkelt, valamint az 1994-es bronzérmes Békéscsaba játékosai által aláírt labdát is felajánlottak. “Ketten még Budapesten, a rehabilitációs központban gyógyulnak, őket az életveszélyen túli állapot után Gyuláról, valamint Szegedről egyenesen a fővárosba szállították, speciális gyógytornákkal segítik őket. Az egyik lány már sétál, a másik még a talpra állás folyamatában van. Egy kislány személyesen részt is tudott venni a tornán, viszont volt, aki nem vállalta a szereplést, ezt az embernek fel kell tudnia dolgoznia, de még friss az élmény” – fogalmazott Budai István, aki hozzátette, a felajánlott összegek az érintett családoknak jelentenek rengeteget, akikre jelentős anyagi terhet ró a lányok fővárosi kezelése, ezen próbáltak segíteni kezdeményezésükkel.

Közélet

Vízpocsékolás megy a belvárosban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Literszám folyik a víz a szökőkútból, teljesen feleslegesen.

Tovább olvasom

Sport

Sportmenü: Horvátországba utazik a Pick

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteseményei.

Tovább olvasom

Sport

Majd’ húszgólos győzelem a Balatonfüred ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vasárnap Zágrábban lép pályára a csapat.

Tovább olvasom

Aktuál