Sport

Női futsal: elképesztő diadalt aratott a címvédő ellen a Szent Mihály + FOTÓK

Női futsal: elképesztő diadalt aratott a címvédő ellen a Szent Mihály + FOTÓK

2016. december 4., vasárnap
Női futsal: elképesztő diadalt aratott a címvédő ellen a Szent Mihály + FOTÓK
szent_mihaly-gyula029kf

Zimányi Kovács Anikóék lába előtt hever az előző évi bajnok, csak eddig volt veretlen és listavezető a Gyulai Amazonok: csodálatos teljesítménnyel nyerték a rangadót a szentmihályi lányok.

Deszk, sportcsarnok, 50 néző
2016. december 4., 18.00
Szent Mihály
Gyulai Amazonok
A meccs véget ért.
Játékvezető: Hegyesi Gábor •* Asszisztens: Kucsora Attila, Borbás Bottyán Aurél
4
-
3

Női futsal NB II Keleti csoport 10. forduló:

Szent Mihály - Gyulai Amazonok 4-3 (1-2).

Deszk, 50 néző, vezette: Hegyesi Gábor (Kucsora Attila, Borbás Bottyán Aurél).

Szent Mihály:

Horváth M. - Géczi B., Szalai Á., Redetzky A., Varga Zs. Cserék: Schildkraut F. (kapus), Sávai V., Fehér Zs., Lovászi Z., Harcel B., Börcsök Á., Koncz B., Zimányi Kovács A. Vezetőedző: Hódi Zsuzsanna.

Gyula:

Deák M. - Erdélyi A., Perjési R., Fülöp D., Papp L. Cserék: Bálint K., Pilán T., Bálint R., Balogh N., Csontos Zs., Szilágyi Zs. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

Gólszerzők:

Szalai Á. (19'), Fülöp D. (öngól 22'), Zimányi Kovács A. (32', 35'), illetve Bálint R. (5'), Bálint K. (7'), Pilán T. (26')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
40'
Elképesztő izgalmak közepette túlélték a gyulai rohamokat a szentmihályi lányok, akik megverték az előző évi bajnokot, ezzel a csapatuk történetének legnagyobb sikerét aratták! Schildkraut Fruzsina és társai a 26. perc után lehúzták a reteszt, Zimányi Kovács Anikó pedig két remekbe szabott találattal igazolta, hogy a futsalban is igazi sztár, 4-3-as diadaluk után joggal tombolnak a szegediek.
39'
Nem tud mit kezdeni most a Gyula a mieink védekezésével, nyomás alatt a hazai kapu, de Géczi Bettina vezetésével őrizzük az előnyt.
37'
Sarokrúgásokkal és oldalberúgásokkal tartja a gyulai kapu közelében a lasztit a Szent Mihály.
36'
Bő négy perccel a vége előtt őrzi előnyét a Szent Mihály, mely a védekezésre összpontosít, de nem mondott le az ellentámadásokról is. Az imént Zimányi Kovács tűzte rá ismét távolról, labdája a jobb kapufa éléről csúszott mellé. A szegediek kiválósága kis híján mesterhármast jegyzett, de van még idő, hátha összejön az újabb gól.
35'
A vezető gólunk után valami elképesztő lendülettel és energiával rontott neki a Szent Mihálynak a Gyula. Hősiesen védekezünk, ennyit meg kell állapítanunk...
35'
GÓÓÓL 4-3! Szalai Ágnes és Zimányi Kovács Anikó fantasztikus kombinációját követően először a mérkőzés folyamán vezetünk! Szalai lőtt, a kapus védett, a kipattanót pedig Zimányi Kovács jó 10 méterről zúdította a hálóba.
34'
Zimányi Kovács kezezése után 7 méterre a kapunktól szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Óriási helyezkedés és tanakodás után addig passzolgattak, tologatták a gyulaiak, míg a védők egyre jobb pozícióba kerültek, és végül megakasztották az akciót, elmúlt a veszély.
32'
GÓÓÓL 3-3! Redetzky Andrea és Zimányi Kovács Anikó parádés összjátéka után ismét döntetlen az állás, Zimányi Kovács ugyanis magabiztosan lőtt a kapus lábai között a hálóba. 8:18 van még hátra, fantasztikus ez a rangadó, izgalmas, szikrázóan kemény, és a hibák ellenére is látványos.
32'
Egy-egy támadással eljutunk már a gyulai kapuig, és majdnem megvan az egyenlítés! Egy sarokrúgás után távolról lőttek a szegediek, Zimányi Kovács Anikó vezette bele magát a labdába, mely veszélyesen pattant a kapu felé, a vendégek portása másodszorra tudta csak megkaparintani.
30'
Parázs csata dúl a deszki sportcsarnokban, a gyulaiak megint mezőnyfölényben futsaloznak, Schildkraut bravúros védésekkel tartja meccsben a Szent Mihályt. A mieink ebben a periódusban nem tudnak támadásokat vezetni, védekezésre kényszerülnek.
28'
Hatalmas a harc minden labdáért, a Gyula most őrzi előnyét. Hódi Zsuzsanna igyekszik pihentetni legjobbjait a hajrára, de a második-harmadik sor is megteszi a magáét. Schildkrautnak kell közben hatalmasat hárítania, Pilán Tímea bombáját lábban mentette oldalra.
26'
GÓÓÓL 2-3! Fordult a kocka, most a mieink álltak közel a gólhoz, kapufát is rúgtak, de a vendégek szereztek vezetést. Egy sarokrúgást követően Pilán Tímea lőtt, a jobb kapufa tövére, és Fortuna is vele volt, a bogyó befelé vágódott.
26'
Tömény izgalmak Deszken! Zimányi Kovács Anikó találta el a kapufát, moraj a nézőtéren, a mieink uralják a mérkőzést, érzik, hogy még a győzelem is összejöhet ma, szétrombolták a gyulaiak első félidőben mutatott magabiztos játékát.
24'
Óriási az iram, és igyekszik visszavenni az irányítást a Gyula. Bálint Rebeka járt túl védőink eszén, egyedül ugrott ki, kifutott elé a szünetben beállt Schildkraut Fruzsina, és olyan jól zárta a szöget, hogy a gyulai játékos lövése a jobb kapufa mellett hagyta el végül a játékteret.
22'
GÓÓÓL 2-2! Egészen más szemléletű Szent Mihályt látunk, mint az első játékrészben, és máris itt az egyenlítés! Nekiugrott ellenfelének a Hódi-alakulat, a Gyula pedig nem tud mit kezdeni ezzel a harci szellemmel most. Harcel Boglárka lövésébe Fülöp Diána akart belelépni, de olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy a saját kapujába pattant a labda.
21'
Elindult a második felvonás, és komoly izgalmak a pályán annak köszönhetően, hogy a szegediek szorossá tették a meccset.
SZÜNET!
20'
Véget ért az első félidő, egygólos hátrányban a mieink. Igazság szerint az állás nem türközi a látottakat, eddig sokkal, de sokkal határozottabb és veszélyesebb a Gyula, mely lényegesen nagyobb különbséggel is vezethetne. Azonban ilyen a futball és a futsal, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a félidő végén a mieink találtak be, így izgalmas lesz a folytatás.
19'
GÓÓÓL 1-2! Megvan a szépítő gól egy gyors és korszerű akció végén! Zimányi Kovács Anikó és Szalai Ágnes egy védőre vezették a labdát, Zimányi Kovács önzetlenül társa elé tálalt, Szalai pedig két lépésről a kimozduló kapus lába mellett vágta be a hálóba a lasztit.
18'
Bálint Rebeka, Balogh Noémi és Perjési Rita is megszerezhette volna a harmadik gyulai találatot, de szerencsére továbbra is "csak" 0-2 áll az eredményjelzőn. Géczi Bettina nevét kell még említenünk, aki az imént nagyszerű mentéssel hívta fel magára a figyelmet, két gyulai vezette rá a játékszert, de közbe tudott lépni végül.
17'
Helyzet itt, helyzet ott, és elképesztő rohanást hoz a félidő hajrája. Felvették a ritmust a szentmihályi lányok, immár át tudnak törni a középpályán, de a kaput még nem sikerült bevenniük. Miközben óriási erőket mozgósítanak a szépítésért, azért hátul is figyelni kell, mert többször is közel állt a harmadik találathoz a Gyula.
15'
Szépíthettek volna a szegediek, ám kimaradt a nagy lehetőség. Zimányi Kovács Anikó lopott labdát, egyedül vezette kapura, lövése levágódott a szöget remekül záró Deák Mártáról, Varga Zsuzsa spiccel ismételt, ezt is kifogta a vendégek hálóőre.
12'
Letámadnak a gyulaiak, ennek következtében a Szent Mihály nehezen tudja átvinni a labdát a középpályán. Egyelőre dominálnak a vendégek, sokkal szervezettebbek, a mieink pedig nem tűnnek elég labdabiztosnak ahhoz, hogy feltörjék ezt a reteszt. Amikor ezt megállapítjuk, Fehér Zsuzsanna durrant mellé szabadrúgásból.
10'
Továbbra is fölényben játszanak a látogatók, egy-egy megszerzett labdával próbál meg ellentámadást indítani a Szent Mihály, de jellemzően rendkívül hátulról, mélyről kell elkezdeni az építkezést, tehát van idejük visszazárni a vendégeknek. Az akcióink így távoli próbálkozásokba torkollnak, most is éppen Fehér Zsuzsanna lőtt 10 méterről, rendkívül magabiztosan csípte el a hálóőr.
7'
Hódi Zsuzsanna időt kért, nem ilyen kezdésre számítottunk, de a szakvezető sem...
7'
GÓÓÓL 0-2! Immár kettővel mennek a gyulaiak! Előbb még Szalai Ágnes tudott lőni egy gyors megindulást követően, de nem volt elég pontos és erős a kísérlet, hárította a vendégek portása, majd érkezett a válasz. Bálint Kata szelídítette meg a játékszert, eléggé távolról vette célba a szegedi ketrecet, a laszti a lábak között utat talált a jobb alsóba.
5'
GÓÓÓL 0-1! Vezetnek az Amazonok! Kétszer került helyzetbe ziccerbe Bálint Rebeka, az elsőt még nagy bravúrral hárította Horváth Melinda, a másodikat már értékesítette a gyulai 9-es. Szép kontrát vittek végig a vendégek, Bálint Rebeka lőtt, Horváthról ez még kivágódott, a kipattanót viszont a hálóba vágta a szemfüles támadó.
3'
Megilletően futsaloznak eddig a szegediek, magabiztosabbak a látogatók, akik már egy komoly helyzetet is elpuskáztak, illetve a kapufát is megzörgették egy másik alkalommal. A bordó-sárgák erejéből még csak védekezésre telik.
1'
A gyulaiak kezdték a meccset.
17.50: A Szent Mihály lányai bordó-sárgában, sárga sportszárral, a vendégek pedig kék-fehérben lázas szorgalommal melegítenek. Az előzményekhez tartozik, hogy a szegediek halasztani szerettek volna, hiszen fennállt a veszélye, hogy egyik kapusuk sem lesz harcra kész ezen a napon (Schildkraut Fruzsinára mandula-, Horváth Melindára fogműtét várt), ám a gyulaiak nem mentek ebbe bele, így maradt az eredeti időpont. Végül mindkét orvosi beavatkozást elhalasztották, és a lehető legjobb összeállításában veszi fel a küzdelmet a hazai gárda, ahogyan a látogatók is. A történetek miatt érezhetően nagyobb a feszültség, erősen fogadkozik mindkét fél. Annyit érdemes még megemlíteni, hogy az Amazonok kétségtelenül a másodosztály legjobb alakulata, de a feljutást nem nagyon ambicionálják. Mindenesetre roppant érdekes találkozó vár ránk, hiszen a salgótarjáni Reklám-Press Skorpió délutáni sikerével az élre vágott 21 ponttal, a Békés megyeieknek nyerni kellene, hogy visszavegyék az első helyezést. 17.30: Köszöntjük Olvasóinkat Deszkről, ahol hamarosan megkezdődik a női futsal NB II Keleti csoport 10. fordulójának rangadója, melyen a Szent Mihály együttese igyekszik elvenni a listavezető Gyulai Amazonok veretlenségét! A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A női futsal NB II Keleti csoportjában a 10. fordulót rendezik vasárnap. A tabellát jelenleg a Gyulai Amazonok vezetik 19 ponttal, hat győzelem mellett egyetlen döntetlen szerepel a nevük mellett. A hétcsapatos mezőnyben a lelkes és feltörekvő Szent Mihály a negyedik helyet foglalja el 12 pontjával. A szegedi lányoknak eddig négy diadal mellett négy vereséget kellett elkönyvelniük. Legutóbb Berettyóújfaluban léptek pályára, ahol 4-1-es sikert arattak, tehát jó formában vannak, ami biztató a Békés megyeiek elleni presztízscsata előtt. A két alakulat október 2-án Gyulán már összecsapott a pontvadászatban, ott 6-2-re nyertek a hazaiak. Hódi Zsuzsanna tanítványai közül Redetzky Andrea és Lipták Lilla talált be akkor, keretbe foglalva a mérkőzést, hiszen a mieink szereztek vezetést, ám hattal felelt az ellenfél, mielőtt a végén összejött a szépítést. Ezúttal jóval szorosabb ütközetre van kilátás, a Szent Mihály nagyon szeretne visszavágni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.