Sport

MOB - Lemondott alelnöki tisztségéről Deutsch Tamás

MOB - Lemondott alelnöki tisztségéről Deutsch Tamás

2016. december 16., péntek
MOB - Lemondott alelnöki tisztségéről Deutsch Tamás
Deutsch Tamás

Lemondott posztjáról Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fogyatékosok sportjáért felelős alelnöke.

A Magyar Paralimpiai Bizottságban is alelnöki tisztséget ellátó sportvezető erről levélben tájékoztatta pénteken

Borkai Zsolt

MOB-elnököt, aki a lemondást elfogadta - adta hírül a MOB honlapja. Deutsch 2012-ben lett a MOB alelnöke. "Természetesen tudomásul vettem

Deutsch Tamás

lemondását, akinek a 2017. január elsején hatályba lépő új sporttörvény MOB-ot érintő módosításai értelmében amúgy is megszűnt volna a MOB-tagsága és egyben MOB-alelnöki pozíciója is. Ez az a tény, ami miatt kifogásolja az új alapszabály-tervezetet. Januártól tehát a Magyar Olimpiai Bizottság Deutsch Tamás munkájával amúgy sem számolt" - reagált a lemondásra Borkai Zsolt. Deutsch Tamás levelét teljes egészében közölte a Nemzeti Sport honlapja, s abban az alelnök azt írja, hogy a MOB alapszabály-módosításának az elmúlt napokban elkészült tervezete "sajnos nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem pedig a sport iránt érdeklődők elvárásainak". "Meggyőződésem szerint a MOB működésének megújítását kívánó állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek az alapszabály-tervezetben. A MOB tagjaként a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezető kollégáimmal együtt kész vagyok mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében" - fogalmazott. Borkai Zsolt reagálásában hozzátette: mivel a Magyar Paralimpiai Bizottság a jövőben önálló köztestületként működik majd, így ott is sok tennivaló lesz, az MPB tagjaként és alelnökeként is jó munkát és sok sikert kíván Deutsch Tamásnak, a MOB-ban végzett eddigi tevékenységét és munkáját pedig nagyon köszöni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.