Közélet

Lelőtték az orosz nagykövetet Ankarában

Lelőtték az orosz nagykövetet Ankarában

2016. december 19., hétfő
Lelőtték az orosz nagykövetet Ankarában
ankarai_merenylo_16-12-19_mti

Orosz hírforrás szerint meghalt az ankarai orosz nagykövet, akire egy ismeretlen fegyveres lőtt rá hétfő este.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség megbízható orosz forrásra hivatkozva jelentette, hogy

Andrej Karlov

nagykövet belehalt súlyos sbeseüléseibe azt követően, hogy egy ismeretlen fegyveres rálőtt. A TASZSZ hiavatalos orosz hírügynökség a halálhírt még nem erősítette meg. Az Anadolu török hírügynökség ezt megelőzően jelentette, hogy a merénylőt agyonlőtték. Egyes források szerint nem kizárt, hogy iszlamista hátterű merénylet történt.

Szijjártó Péter: a leghatározottabban elítéljük a merényletet

Megdöbbenéssel értesültünk az ankarai orosz nagykövet elleni merényletről, amelyet a leghatározottabban elítélünk - közölte az MTI-vel

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, miután az esti órákban fegyveres támadás során életét vesztette Oroszország ankarai nagykövete a török fővárosban. Szijjártó Péter közleményében úgy fogalmazott: ez a tragédia is azt bizonyítja, hogy a terrorizmus minden formája ellen fel kell lépni. Őszinte részvétünkről biztosítjuk a nagykövet családját és Oroszország valamennyi polgárát - tette hozzá a miniszter. A 62 éves Andrej Karlov, Oroszország ankarai nagykövete hétfő este halt bele súlyos sebesüléseibe azt követően, hogy egy merénylő rálőtt. A támadás az ankarai kortárs művészetek galériájában történt, ahol a nagykövet éppen az "Oroszország török szemmel" című fotókiállítás nyitóbeszédét mondta. A merénylőt agyonlőtték.

Orbán Viktor levélben fejezte ki részvétét

Orbán Viktor

kormányfő levélben fejezte ki részvétét

Vlagyimir Putyinnak

, az Oroszországi Föderáció elnökének hétfőn, miután fegyveres támadásban meghalt Oroszország ankarai nagykövete a török fővárosban. A magyar kormányfő levelében - amelyet a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője,

Havasi Bertalan

juttatott el az MTI-nek - azt írta: mély megrendüléssel értesült arról, hogy az Oroszországi Föderáció rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Ankarában terrorista merénylet áldozatává vált. Magyarország teljes mértékben elítéli a terrorizmus minden formáját, az erőszak mindenfajta megnyilvánulását - tudatta Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök kormánya nevében támogatásáról biztosította Vlagyimir Putyint és az orosz népet, illetve részvétét fejezte ki az elhunyt családjának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.