Közélet

Lázár János: új szakaszába lép Makó fejlesztése

Lázár János: új szakaszába lép Makó fejlesztése

2016. december 22., csütörtök
Lázár János: új szakaszába lép Makó fejlesztése

A makói térségben sikerült a beruházásokhoz politikai többséget teremteni, a Maros-parti városban elkezdődhet az új könyvtár építése, a fürdő bővítése és a Honvéd városrész rehabilitációja - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a makohirado.hu oldalon csütörtökön megjelent interjúban.

A politikus az év legnagyobb eredményének a Contitech állami támogatását tartja. A beruházást 1,05 milliárd forinttal segítette a kormány, a fejlesztésnek köszönhetően több mint kétszáz munkahely létesült. Ilyen nagyságú állami támogatást Makón még egyetlen vállalkozás sem kapott. A 2010-es, országosan csaknem 12 százalékos munkanélküliséget az elmúlt években sikerült tartósan 5 százalék alá szorítani, ez óriási kormányzati teljesítmény - hangsúlyozta a miniszter. A

Makovecz Imre

tervei alapján készülő új könyvtár építésére a kormány több mint 2,5 milliárd forintot ítélt meg. A város elkészíttette a kivitelezési terveket, így a szükséges közbeszerzési eljárások lefolytatása után jövőre elkezdődhet az építkezés és a térrehabilitáció - közölte a képviselő. Amint a fürdőfejlesztés kiviteli tervei elkészülnek, a Hagymatikum bővítéséhez is támogatást ad a kormány. A makói önkormányzat feladata, hogy elkészítse e terveket - jelezte

Lázár János

. Az önkormányzat 2,7 milliárd forint uniós támogatást kap, amelyet döntő mértékben 2017-ben és 2018-ban használhat fel. Ilyen mértékű fejlesztési forrás érzékelhető változásokat eredményez a városban, érdemben javul Makó fejlettsége, évtizedes nehézségeket lehet orvosolni. Utóbbira jó példa a leszakadóban lévő Honvéd városrész felújítása. A csaknem egymilliárdos felújítási program keretében közösségi házat, játszóteret építenek, parkokat, sportterületet alakítanak ki, felújítják a városi ingatlanokat, és a városrész valamennyi földes utcáját leaszfaltozzák. A Honvéd jelentős esélyt kap a felzárkózásra, ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, az ott lakóknak is tenniük kell - mondta Lázár János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.