Sport

Labdarúgás: Zoran Kuntic lett a SZEOL edzője

Labdarúgás: Zoran Kuntic lett a SZEOL edzője

2016. december 20., kedd
Labdarúgás: Zoran Kuntic lett a SZEOL edzője
szeol_sajttaj004kf

A korábban a Ferencvárosban futballozó, legutóbb az NB II-es Ajkánál dolgozó Zoran Kunticot nevezték ki a SZEOL SC vezetőedzői posztjára.

Zoran Kuntic

lett az NB II-ben szereplő SZEOL SC vezetőedzője: mint az a klub keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a szabadkai születésű 49 éves szakemberrel másfél éves szerződést kötött a szegedi csapat.

Halkó Pál

, a SZEOL SC ügyvezetője elmondta, végül azért is döntöttek a szakember mellett, mert egybevágtak az elképzeléseik a csapat jövőjét illetően: a SZEOL szeretne a továbbiakban fiatal labdarúgóknak is teret adni, ebben a gárda új vezetőedzőjének filozófiája is osztozik, egyúttal remélik, hogy a Magyarországon mindenki által ismert tréner olyan impulzusokat fog adni a csapatnak, amellyel a korábbiakhoz képest jobban szerepelnek a tavasz folyamán.

szeol_sajttaj002kf

"Olyan dolgot vázolt fel, amiben úgy gondoljuk, hogy megtaláljuk a közös számításainkat. Elég kilátástalan a helyzetünk, de ha meg kell halnunk, akkor ezt szeretnénk háborúban megtenni. Egy ideális személy arra, hogy vezére legyen ennek a csapatnak, aki harcolni fog azért, hogy bent maradjon a csapat az NB II-ben, ha pedig ez nem sikerül, akkor visszajusson a másodosztályba" - mondta a SZEOL sportigazgatója,

Siha Zsolt

, aki kitért rá, hogy az új szakember segítője

Makra Zsolt

lesz, munkáját pedig

Bagdi Ferenc

segíti kapusedzőként. A Diósgyőr, a Pápa, az FTC, a Hajduk Kula, a Szigetszentmiklós és legutóbb, 2015-ben az Ajka kispadján dolgozó Zoran Kuntic a délután folyamán találkozik a csapattal, a korábbi csatár elmondta, támadóbb futballt kell játszaniuk a tavasszal, hiszen 18 mérkőzés áll rendelkezésükre azt illetően, hogy bent maradjanak - ebben persze benne van annak az esélye is, hogy belefussanak egy nagyobb vereségbe, de ezen nem szabad fennakadniuk. Tekintve, hogy a szerb mester az utánpótlásban is komoly szerepet vállalt korábban, mivel dolgozott a Ferencváros utánpótlásában is, a SZEOL-nál abban is bíznak, hogy meg fogja találni a közös hangot a fiatal játékosokkal, és munkája eredményeképp az együttes utánpótlása is fejlődhet majd.

"Nem titok, hogy milyen beszélgetés zajlott, amikor találkoztunk a vezetőséggel. Két út volt, vagy erősíteni, és rengeteg pénzt áldozni erre, ez szerintem kockázatos lenne, vagy próbálni ezt a keretet egy kicsit acélosabbá tenni. Kiderül, hogy ez mire lesz elég a tavasszal. Most 27 játékosunk van, ez nem egészséges. Fontos, hogy sérülésmentes legyen a tavaszunk, igyekszünk úgy dolgozni, hogy minél kevesebb hiányzónk legyen. Kellemetlen ellenfél szeretnénk lenni, az a szándékunk, hogy aki a SZEOL ellen játszik, az egy másik csapatot lásson a pályán, mint ősszel, harcias mentalitással kell játszanunk. Az emberek imádják a focit Szegeden, láttam egy-két meccset. A körülmények olyanok, amilyenek, a játékosok maximálisan megpróbálnak teljesíteni, de 100%-osan biztos vagyok benne, hogy Szeged egy aranybánya" - fogalmazott a korábban a bosnyák első osztályban és a Ferencvárosnál is dolgozó szakember, az UEFA Pro licences edző hozzátette, szimpatikus volt számára, hogy a játékosok iránt bár van érdeklődés más kluboktól is, ám ők itt, Szegeden szeretnének tovább küzdeni és elérni a bent maradást. A SZEOL felkészülése január ötödik kezdődik, Zoran Kuntic február 19-én, a Cegléd otthonában debütál a csapat kispadján tétmérkőzésen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.