Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: Zoran Kuntic lett a SZEOL edzője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeol_sajttaj004kf

A korábban a Ferencvárosban futballozó, legutóbb az NB II-es Ajkánál dolgozó Zoran Kunticot nevezték ki a SZEOL SC vezetőedzői posztjára.

Zoran Kuntic lett az NB II-ben szereplő SZEOL SC vezetőedzője: mint az a klub keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a szabadkai születésű 49 éves szakemberrel másfél éves szerződést kötött a szegedi csapat. Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője elmondta, végül azért is döntöttek a szakember mellett, mert egybevágtak az elképzeléseik a csapat jövőjét illetően: a SZEOL szeretne a továbbiakban fiatal labdarúgóknak is teret adni, ebben a gárda új vezetőedzőjének filozófiája is osztozik, egyúttal remélik, hogy a Magyarországon mindenki által ismert tréner olyan impulzusokat fog adni a csapatnak, amellyel a korábbiakhoz képest jobban szerepelnek a tavasz folyamán.

szeol_sajttaj002kf

“Olyan dolgot vázolt fel, amiben úgy gondoljuk, hogy megtaláljuk a közös számításainkat. Elég kilátástalan a helyzetünk, de ha meg kell halnunk, akkor ezt szeretnénk háborúban megtenni. Egy ideális személy arra, hogy vezére legyen ennek a csapatnak, aki harcolni fog azért, hogy bent maradjon a csapat az NB II-ben, ha pedig ez nem sikerül, akkor visszajusson a másodosztályba” – mondta a SZEOL sportigazgatója, Siha Zsolt, aki kitért rá, hogy az új szakember segítője Makra Zsolt lesz, munkáját pedig Bagdi Ferenc segíti kapusedzőként. A Diósgyőr, a Pápa, az FTC, a Hajduk Kula, a Szigetszentmiklós és legutóbb, 2015-ben az Ajka kispadján dolgozó Zoran Kuntic a délután folyamán találkozik a csapattal, a korábbi csatár elmondta, támadóbb futballt kell játszaniuk a tavasszal, hiszen 18 mérkőzés áll rendelkezésükre azt illetően, hogy bent maradjanak – ebben persze benne van annak az esélye is, hogy belefussanak egy nagyobb vereségbe, de ezen nem szabad fennakadniuk. Tekintve, hogy a szerb mester az utánpótlásban is komoly szerepet vállalt korábban, mivel dolgozott a Ferencváros utánpótlásában is, a SZEOL-nál abban is bíznak, hogy meg fogja találni a közös hangot a fiatal játékosokkal, és munkája eredményeképp az együttes utánpótlása is fejlődhet majd.

“Nem titok, hogy milyen beszélgetés zajlott, amikor találkoztunk a vezetőséggel. Két út volt, vagy erősíteni, és rengeteg pénzt áldozni erre, ez szerintem kockázatos lenne, vagy próbálni ezt a keretet egy kicsit acélosabbá tenni. Kiderül, hogy ez mire lesz elég a tavasszal. Most 27 játékosunk van, ez nem egészséges. Fontos, hogy sérülésmentes legyen a tavaszunk, igyekszünk úgy dolgozni, hogy minél kevesebb hiányzónk legyen. Kellemetlen ellenfél szeretnénk lenni, az a szándékunk, hogy aki a SZEOL ellen játszik, az egy másik csapatot lásson a pályán, mint ősszel, harcias mentalitással kell játszanunk. Az emberek imádják a focit Szegeden, láttam egy-két meccset. A körülmények olyanok, amilyenek, a játékosok maximálisan megpróbálnak teljesíteni, de 100%-osan biztos vagyok benne, hogy Szeged egy aranybánya” – fogalmazott a korábban a bosnyák első osztályban és a Ferencvárosnál is dolgozó szakember, az UEFA Pro licences edző hozzátette, szimpatikus volt számára, hogy a játékosok iránt bár van érdeklődés más kluboktól is, ám ők itt, Szegeden szeretnének tovább küzdeni és elérni a bent maradást. A SZEOL felkészülése január ötödik kezdődik, Zoran Kuntic február 19-én, a Cegléd otthonában debütál a csapat kispadján tétmérkőzésen.

Közösség

Székelyföld nyerte a 15. Egy a nemzet futballtornát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A nagyszabású torna az Ismerős Arcok koncertjével kezdődött és székelyföldi sikerrel zárult.

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland nem csalódott, de könnyebb visszatérésre számított

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Magas színvonalú, végig kiélezett mérkőzést játszott a MOL-Pick Szeged az idei bajnokság első csúcsrangadóján a Telekom-Veszprém ellen, idegenben. A 29-28-as vereség után csak a végeredmény miatt bánkódott a szegediek kapusa Mikler Roland, aki nyári átigazolása után először lépett pályára volt csapat ellen.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: egy góllal kapott ki Veszprémben a Pick

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál