Sport

Labdarúgás: pazar szériájával az élmezőnyben telel a HFC

Labdarúgás: pazar szériájával az élmezőnyben telel a HFC

2016. december 14., szerda
Labdarúgás: pazar szériájával az élmezőnyben telel a HFC
hfc_morahalom34_gs

Remek őszi szezont tudhat maga mögött a Hódmezővásárhelyi FC, hiszen Major László csapata a lassabb rajt után elképesztő szériát produkált és zsinórban hét mérkőzést nyert meg. Ennek is köszönhetően telelhetnek az előkelő ötödik pozícióban a bajnokság téli szünetében. Bár tavaly csak az utolsó fordulóban sikerült bebiztosítani a bentmaradást, a vásárhelyiek célja idén sem változott, ehhez pedig kitűnő alapként szolgál az ősszel megszerzett 31 bajnoki pont.

Nem mondhatjuk, hogy csont nélkül őrizte meg NB III-as tagságát a Hódmezővásárhelyi FC a 2015/2016-os szezonban, hiszen csak az utolsó fordulóban vált biztossá, hogy a következő évben is a harmadik vonalban szerepelhet a Major László által irányított együttes. Ennek megfelelően több poszton is igyekezett megerősíteni keretét a gárda, érkezett többek között a rutinos és NB-s tapasztalatokkal rendelkező

Máté Péter

,

Kormányos Kolos

vagy

Szabó Dávid

, így a stáb legnagyobb feladata a nyári felkészülés alatt az volt, hogy beépítse a csapatba az új arcokat. „Mivel az utolsó bajnoki fordulóban maradtunk bent tavaly, szóval viszonylag rázós féléven voltunk túl. Abszolút sikerként könyveltem el, hogy tavaly sikerült kiharcolnunk a bentmaradást. Az előző kiírásban két csapatot előztünk meg, az idén viszont már öt vagy hat csapat búcsúzik mindhárom harmadosztályú csoporttól, ezért a nyári felkészülés előtt célként az első tízbe kerülést tűztük ki magunk elé” – kezdi az értékelést

Major László

, a csapat vezetőedzője. „Természetesen a célok elérése érdekében meg kell erősítenünk a keretünket, illetve szükségünk volt egy az átlagnál kicsit tartalmasabb nyári felkészülésre is. Azt gondolom, nem erősítettünk rosszul, azok a játékosok, akiket idehoztunk majdnem mind beváltak.” A szezon egy Békéscsaba elleni szűk, egygólos győzelemmel indult, majd a következő négy fordulóban csak egy pontot sikerült szereznie a HFC-nek. „Jól sikerült a felkészülésünk, de az első két-három mérkőzésen még fáradt volt a csapat, viszonylag nehezen indult be a játék, de utána úgy gondolom, hogy a munka amit elvégeztünk beérett, hiszen nagyszerű sorozatot tudtunk elkezdeni és hét mérkőzésen keresztül veretlenek tudtunk maradni. A szokatlan hosszú bajnokságnak és a kupamérkőzéseknek – hiszen játszottunk a Kisvárdával, majd aztán a Doroggal is – egy picit elfáradt a csapat az ősz végére, ez elsősorban a koncentráció hiányában mutatkozott meg, főleg a Paks és a Békéscsaba elleni meccseken” – teszi hozzá a vezetőedző. Azt persze kevesen gondolták volna a bajnoki rajt előtt, hogy ilyen előkelő pozícióban telelhet a vásárhelyi gárda, de Major László már akkor is bízott a keret erősségében. „Volt egy kis fogadás a vezetőség és a tulajdonos között a egszerzett pontokat illetően és én éppen 31 pontot jósoltam az őszi szezon végére. Ez nem azt jelenti hogy egy óriási zseni vagyok, hanem azt, hogy nagyon bíztam a csapatban és abban, hogy képes jól szerepelni. Azok a csapatok, amelyek most előttünk állnak a tabellán – gondolok itt a Szigetszentmiklósra vagy a Budafokra – más anyagi lehetőségekkel rendelkeznek mint mi, a másik két csapatnak pedig, a Pécsnek és a Dunaújvárosnak pedig szerintem nem a harmadosztályban van a helye, úgyhogy összességében ez a négy csapat, akik előttünk állnak a tabellán, valóban előrébb is tartanak. A többi gárda nagyjából hasonló anyagi feltételekkel rendelkezik mint a Vásárhely, viszont nekünk előnyt jelenthetnek a klub kiváló infrastrukturális feltételei, ami dél-kelet-magyarországi szinten nagyon jónak mondható, ezzel pedig megfelelően él is a csapat, minden egyes edzésen megköszöntem az Istennek, hogy Vásárhelyen dolgozhatok, mert itt normális körülmények között tudunk felkészülni a bajnoki találkozókra. Ez a Vásárhely, hogy ha nem bízzuk el magunkat és egy komoly felkészülést tudunk csinálni télen – amihez ahogy említettem, minden feltétel adott – akkor bízom benne hogy meg tudunk ragadni az NB III-ban és az első tízben zárhatunk a szezon végén is, de meg kell mondjam őszintén, hogy gyilkos mérkőzések jönnek majd tavasszal” – így Major László.

hfc_morahalom65_gs

A Fradi kettő elleni győzelemmel fantasztikus szériába kezdett ősszel a csapat, zsinórban hét mérkőzését tudta megnyerni, sőt a Magyr Kupában is végrehajtott egy bravúrt a Kisvárda Kiesésével. A győzelmi szériának a Paks második csapata vetett véget, bár azon a találkozón is vezettek a vásárhelyiek. „Január kilencedikén kezdjük a felkészülést, de mindenki kapni fog egy egyéni edzésprogramot, amit természetesen el kell végeznie, de azt hiszem, hogy most egy hónap szünet ráfér a srácokra mindenféleképpen, mert úgy láttam hogy fejben nagyon elfáradtak az ősz végére. Tudni kell, hogy mi egy félamatőr csapat vagyunk, több játékosunk dolgozik a foci mellett, többen tanulnak, így kevés olyan labdarúgónk van, aki csak a futballal foglalkozik. Ennek ellenére lesz olyan nap a felkészülés során, hogy napi két edzést tudunk vezényelni, valamint több edzőmérkőzést is lekötöttünk már, ahol erős csapatokkal tudunk majd játszani a január és február folyamán, aztán pedig tizenkilencedikén folytatjuk a bajnokságot, méghozzá egy nagyon komoly csapat, a Pécs ellen. Nagyon oda kell figyelni a kezdésre, mert azért ez a 31 szerzett pont csalóka, hiszen még a 16 pontos Békéscsabának is reális esélye van arra hogy bentmaradjon, éppen ezért mondom azt, hogy a tavasz az nagyon kemény lesz” zárja Major László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.