Sport

Kosárlabda: Vas triplája döntött, visszavágott a Debrecennek a Kosársuli

Kosárlabda: Vas triplája döntött, visszavágott a Debrecennek a Kosársuli

2016. december 10., szombat
Kosárlabda: Vas triplája döntött, visszavágott a Debrecennek a Kosársuli
kosarsuli16

Vas Péter utolsó másodperces, sorsfordító hármasával jutott tovább a Vásárhelyi Kosársuli a Hepp-Kupában. A végig kiélezett találkozón egy hajszálon múlt, hogy nem a Debrecen került a legjobb nyolc közé. Egy hét múlva szombaton a Nyíregyháza érkezik a Hódtói Sportcsarnokba.

Igen pörgősen indult a nyolcaddöntő. A hazaiak távolról, és belépésekből voltak eredményesek, míg a Hajdú-Bihar megyeiek igyekeztek kihasználni palánk alatti fölényüket. 24-17-nél próbálta időkéréssel felrázni legénységét

Ferenczi Tamás

. Ez azonban a kisszünetig nem hozott lényeges változást. Az első játékrész utolsó pillanataiban triplát dobó

Pavlovic

kettese indította a periódust. Igencsak nagy tempóban zajlott a találkozó, úgy tűnt, hogy mindkét gárda rövidtávfutó edzéseket vett a héten. A rohanásból a DEAC jött ki jobban, 38-41-re vezettek a félidőben, amiben komoly szerepe volt a sok lepattanót levadászó centerüknek,

Lajsznak

. A sokszoros válogatott

Molnár András

vitte hátán a vendégeket, akik egyre magabiztosabbak voltak. A kék-sárgák nem igazán tudták elkapni a fonalat, ráadásul hagyták, hogy a debreceniek kapkodásba hajszolják őket. Mindennek 9 pontos hátrány lett az eredménye a negyed derekára. Utasi Gábor időkéréssel kongatta meg a vészharangot, ami jót tett a Vásárhelynek, valóságos triplazuhatagot zúdítva a cívisvárosiakra.

Szabó, Varga és Rostás Imre

távolijaival kiegyenlítettek, és 63-59-re fordítottak. Óriásit küzdött a

Genalt

sérülése miatt nélkülöző Kosársuli. Ennek ellenére nem tudtak eltávolodni Debrecentől. Négy perc volt hátra, és csak négy pont volt az előnyük. Erdei vágott egy trojkát, Lajsz közelije után 80-82-nél, a meccs utolsó pillanatában

Vas Péterhez

került a labda, aki nem teketóriázott, és egy palánkos hármassal a legjobb nyolc közé lőtte a hódmezővásárhelyieket a Hepp-kupában.

Hepp Ferenc Emlékkupa, nyolcaddöntő

Vásárhelyi Kosársuli SE - DEAC 83-82 (27-20, 11-21, 25-18, 20-23)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 520 néző. Vezette: Kovács N., Radnóti M. és Lövész Cs.

Kosársuli:

SZABÓ 17/9, Kelemen 13/3, ROSTÁS I. 15/3, VAS 13/9, Nemes -. Csere: VARGA 14/9, Pavlovic 9/3, Mócsai 2, Béres -.

Edző:

Utasi Gábor

DEAC:

Erdei 12/6, SAVIC 13, MOLNÁR 23/6, Velkey 8, LAJSZ 23. Csere: Kósa 3/3, Varga -, Pék -.

Edző:

Ferenczi Tamás Utasi Gábor:

“Az utolsó időkérésnél Peti azt mondta, hogy ő bedobja, és bedobta. Ma is csapatként küzdöttünk a nehéz pillanatokban, és jöttünk vissza a meccsbe. Gratulálok a csapatnak!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.