Kultúra

Kelemen Márta kiállítása és karácsonyi könyvek a Somogyi-könyvtárban

Kelemen Márta kiállítása és karácsonyi könyvek a Somogyi-könyvtárban

2016. december 16., péntek
Kelemen Márta kiállítása és karácsonyi könyvek a Somogyi-könyvtárban
somogyi_konyvtar01kf

Stólák, fátylak, legyezők a főszereplői az új tárlatnak, a karácsonyi könyvkínálat pedig süteményekről, ünnepi ételekről, illetve asztali díszekről szól.

Stólák, fátylak, legyezők – Kelemen Márta kiállítása

December 24-ig – Somogyi-könyvtár, alagsor

Hernyóselyem sálak és fátylak, nemezelt gyapjú stólák, táskák, valamint legyezők is láthatók Kelemen Márta kiállításán, a Somogyi-könyvtár alagsorában. A selyemfestéssel és batikolással színezett, virág- és levélmintákkal díszített alkotások december 24-ig tekinthetők meg. „Számomra a festett selyem maga a finomság, érintése lágy és simogató, a színek felvidítják, energiával töltik meg a lelket. Ezt szeretném közvetíteni másoknak is munkáimon keresztül” – olvasható

Kelemen Márta

bemutatkozásában.

Ünnepi nyitva tartás a Somogyiban

Karácsonykor és Szilveszter napján az ünnepekhez igazítja nyitvatartási idejét a Somogyi-könyvtár Dóm téri központja. December 24-26-ig (szombaton, vasárnap és hétfőn) a könyvtár zárva tart. December 31-én, szombaton 10–13 óráig várják az olvasókat. A fiókkönyvtárak közül a két ünnep között zárva tartanak azok, amelyek művelődési házakban működnek: a szőregi, tápai, dorozsmai és petőfitelepi könyvtárak az új év első hetében már a megszokott rend szerint tartanak nyitva. A többi fiókkönyvtár nyitva tartása az ünnepek idején sem változik.

Karácsonyi sütemények, ünnepi ételek, asztali díszek – könyvajánló a Somogyiban

Az ünnepvárás jegyében ajánlja „karácsonyi könyveit” a Somogyi-könyvtár második emeleti kölcsönzője. Magyaros, hal- és téli ételek, sültek, ünnepi torták, apró- és bögrés sütemények, édes csemegék és „tortacsodák” gazdagon illusztrált receptgyűjteményei kínálnak ötleteket az ünnepi finomságok elkészítéséhez. A karácsonyfák díszítéséhez, a természet kincseiből összeállított asztali díszek alkotásához ugyancsak kaphatnak segítséget az érdeklődők. Az ünnep szellemiségéhez illő irodalmi alkotások között magyar írók karácsonyi történeteit, Krisztus-legendákat, imákat és verseket összegyűjtő kötetek között válogathatnak az olvasók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.