Sport

Kapitányváltás a férfi röplabda-válogatottnál

Kapitányváltás a férfi röplabda-válogatottnál

2016. december 17., szombat
Kapitányváltás a férfi röplabda-válogatottnál

Új szövetségi kapitányt választanak a magyar férfi röplabda-válogatott élére, közölte a magyar szövetség (MRSZ) főtitkára, Ludvig Zsolt az M1 hírcsatornának nyilatkozva.

A sportvezető a beszélgetés során emlékeztetett rá, hogy a belga

Jan De Brant

lemondása miatt az Európa-bajnoki résztvevő női válogatottnak is új szakvezetőt kell keresniük. "Az MRSZ szakmai kollégiuma kapta azt a feladatot, hogy kutassa fel a lehetséges jelölteket. Január végére a döntés értelmében három kapitányjelöltet akarunk az elnökség elé terjeszteni mind a női, mind pedig a férfi fronton" - mondta

Ludvig

. A jelenlegi szövetségi kapitány,

Demeter György

"a jövőben tanácsadóként szeretné szolgálni a férfi röplabdázás ügyét" - magyarázta a főtitkár, majd hozzátette, az új kapitányokkal hosszú távra tervez a szövetség. Ezt bizonyítja, hogy 2017-től 2019-ig a nőkhöz hasonlóan a férfiak is minden évben elindulhatnak a nyári Európa Ligában.

Kovács Ferenc

, az MRSZ elnöke szerint a kormányzati támogatás nélkül ez nem valósulhatna meg. "A kormányzati támogatás a legfontosabb, hiszen ez jelenti a legnagyobb pénzügyi segítséget, amire a jövőben is számítunk. A TAO-körbe kerülés lenne az igazi siker, aminek biztató jelei vannak. Támogatja a kormányzat, a miniszterelnök és a sportállamtitkár is. Ez óriási lehetőség lenne a röplabdának" - nyilatkozta az elnök. A röplabdaszövetség vezetőivel, Kovács Ferenccel és Ludvig Zsolttal készült évértékelő interjút a két ünnep között tűzi műsorára az M1 hírcsatorna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.