Bulvár

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak Csongrádon

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak Csongrádon

2016. december 15., csütörtök
Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak Csongrádon
Kozbiztonsagi_forum_csongrad

A Csongrádi Rendőrkapitányság a társszervek képviselőivel a járás közbiztonsági és bűnügyi helyzetét értékelte december 12-én - írja a police.hu.

A kapitányság épületében tartott Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumon részt vettek a járás polgármesterei, a helyi polgárőrvezetők, az egyház és a civil szervezetek képviselői, a járás iskoláinak vezetői, valamint helyi idősek otthona vezetője. A rendezvény célja a térség közbiztonsági és bűnügyi helyzetének értékelése volt. A fórumon

Fischer Gábor

r. százados mb. rendészeti osztályvezető és dr. Kurucz Viktor r. százados mb. bűnügyi osztályvezető beszámolót tartottak a jelenlévőknek a kapitányság rendészeti és bűnügyi munkájáról.

Koncz József

r. ezredes, a Csongrádi Rendőrkapitányság vezetője az előadáshoz kapcsolódva hozzátette, hogy a fiatalok és az időskorúak áldozattá válásának, valamint a balesetek megelőzése kiemelt szerepet kap. Elmondta, hogy a jövőben a környezet- és természetvédelemre nagyobb hangsúlyt kell fektetni. A jelenlévő polgármesterek elismerősen szóltak a rendőrség munkájáról. Elmondták, hogy az egyenruhásokkal jó a kapcsolat. Pozitívan értékelték a kiépített kamerarendszert is, amelynek hatására érezhetően visszaszorult a bűncselekmények száma. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum, Sághy Mihály Szakképző Iskola tagintézmény-vezetője elmondta, hogy hasznosnak érzi a bűnmegelőzési tanácsadó munkáját, ezáltal minimálisra csökkent a droggal összefüggésbe hozható esetek száma. Megköszönte a rendőrség mellett a polgárőrség közreműködését is az iskolai rendezvények biztosításában.

Rádi Norbert

r. ezredes bűnügyi főkapitány-helyettes elmondta, hogy a kapitányság munkájának köszönhetően csökkent a bűncselekmények száma. Végezetül megköszönte a kapitányság és a társszervek munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.