Közélet

Gyanús, ha márkás terméket olcsón adnak

Gyanús, ha márkás terméket olcsón adnak

2016. december 21., szerda
Gyanús, ha márkás terméket olcsón adnak

Gyanús, ha márkás terméket olcsón akarnak eladni, mert az hamis is lehet - hívta fel a figyelmet a karácsonyi vásárlás előtt Németh Mónika, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) titkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Példaként említette, ha utcán 5 ezer forintért akarnak márkás parfümöt eladni, az nem biztos, hogy eredeti. "A gyártó sok pénzt, energiát fektet abba, hogy a befuttatott márkáját jó áron tudja eladni" - mondta. Hozzátette: internetes vásárlásnál is célszerű óvatosan eljárni, a vásárlók tájékozódjanak az értékesítőről, mert ha nem valódi cégről van szó, nem rendelkezik például székhellyel, eltűnhet, a nem létező cégnél pedig nem lehet érvényesíteni a fogyasztói jogokat. A HENT titkára elmondta: a hamis termékek 77 százaléka Kínából származik, de már a távol-keleti országban is egyre jobban ügyelnek a szellemi tulajdon védelmére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.