Közélet

Fitch: nőtt az EU-t és az euróövezetet érő politikai sokk kockázata

Fitch: nőtt az EU-t és az euróövezetet érő politikai sokk kockázata

2016. december 6., kedd
Fitch: nőtt az EU-t és az euróövezetet érő politikai sokk kockázata

A populista és EU-szkeptikus politikai erők támogatottságának meredek emelkedése növelte annak kockázatát, hogy az Európai Uniót és az euróövezetet 2017-ben valamilyen politikai sokkhatás éri - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett átfogó év végi előrejelzésében.

A nemzetközi hitelminősítő a nyugat-európai államadósok jövő évi hitelképességi kilátásairól összeállított tanulmányban hangsúlyozza, hogy a térségben általa szuverén adósosztályzattal ellátott 22 ország zömének besorolási kilátása stabil ugyan, de csak két államadós-osztályzat kilátása pozitív, négynek a kilátása viszont leminősítés lehetőségére utaló negatív. A Fitch szerint ez jelzi, hogy Nyugat-Európát lefelé ható kockázatok terhelik. A cég szerint a Brexit-népszavazás és

Donald Trump

győzelme az amerikai elnökválasztáson egyaránt a globalizáció gazdasági veszteseinek dühét és a globális elit iránti bizalmatlanságát, a nemzetállamok feletti szerveződésekkel szemben megnyilvánuló ellenségességet mutatja, és az ebből eredő nacionalista, széthúzó erők különös veszélyt jelentenek az EU-ra és az euróövezetre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.